BiH
0

U nastavku policijske akcije "Kašmir" uhapšene tri osobe

FENA
Policijski službenici Granične policije BiH (GPBiH) danas su u jutarnjim satima realizirali nastavak operativne akcije "Kašmir" usmjerene protiv krijumčarenja ljudi.

Prema naredbi Suda BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo - organizovani kriminal u vezi s krijumčarenjem osoba lišene su slobode tri osobe.

Pri pretresima izvršenim na tri lokacije na području Velike Kladuše podršku GP-u BiH je pružio MUP Unsko-sanskog kantona.

Prilikom pretresa oduzeta je automatska puška, 32 komada municije i drugi dokazni materijal.

Podsjećamo da su policijski službenici Granične policije BiH 4. aprila u sklopu međunarodne operativne akcije "Kašmir" u kojoj je učestvovao i MUP Slovenije lišili slobode 17 osoba.

Tokom pretresa na 14 lokacija na području: Bijeljine, Zvornika, Pala i Velike Kladuše oduzeto je pet pušaka, pištolj, TNT eksploziv, municija različitog kalibra i drugi dokazni materijal.

MUP Slovenije je isti dan na teritoriji Slovenije lišio slobode sedam osoba koje su pripadale istoj organiziranoj kriminalnoj grupi koja je ilegalne migrante s područja Kosova preko BiH i Hrvatske krijumčarila u zemlje EU, saopćio je Glavni ured GPBiH-a.