Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo ja sam Srbin, živim u federaciji i radim kod privatnika. Kada sam konkurisao za posao u državnoj instituciji, nije bilo šanse da dobijem posao. Ali ne zato što sam Srbin, već zato što nije bio niko iz stranke da me pogura. E tako vam je svuda u BiH. Ako nemaš stranku iza leđa, možeš ti biti i Mujo, i Ognjen i Mateo, ali ti džaba bez štele. Mislio sam da to svi već znaju. Pa samo pitajte ljude koji su izlazili regularno na konkurse šta se sve dešava.
kako muslimani prema srbima u federaciji tako i srbi prema muslimanima u rs.
Не разумем као то да Ви у ФБиХ немате слична исраживања ?!?!!? Тако пре него кренете пенити Ви мало завирите у Ваше истраживање !!!
Prema podacima Helsinškog odbora u Sadaka Cityu od ukupnog broja populacije 90% je Muslimana!, a u upravnim odborima velikih firmi, te škola je 90-95% Muslimana!
Etnicka struktura MUP-a prati etnicku strukturu RS. U RS zivi preko 90% Srba, nekoliko procenata Bosnjaka i 1-2% Hrvata. Na nivou BIH ima oko 45% Bosnjaka, 38% Srba, 14% Hrvata i 3% ostalih i neizjasnjenih (Bosanaca, Hercegovaca...)
Pritjerati i to 6% baijandera, sta to ima da radi u srpskoj policiji?
Puno je i 6%,pošto je islam teroristička religija,pa postoji velika mogućnost da dođe do terorističkih akata kao što se svaki dan dešava na području 23% poturkmenistana.Mi to sebi ne smijemo dozvoliti.
U fasistickoj tvorevini traziti zastupljenost.To bi bilo isto kao kad su jevreji ocisceni od hitlera I onda da traze zastupljenost u redovima DZelata.Koji apsurd.To se gospodine tzv zastupnice ne radi tako.Taj se fasisticki entitet treba da rasformira na medjunarodnoj pozornici I ne da ti mu nikakakav legitimitet.Pa ces onda imati ravnopravan status.
Kakav malouman tekst. Koliko Srba radi u MUP-a "multietničkog" Sarajeva.I to malo sto ih radi uglavnom poticu ili su trenutno u mijesanim brakovima.
Koliko srba radi u Fmup-i u mup ks?Sve kao po popisu iz 91, a u RS-u u gradovima gdje su prije rata muslimani bili velika vecina, rade po jedan maksimalno dva...
Vi Srbi, pa Srbi ... a ni ime vam nije vaše ... negdje pročitah da vam naziv potiče iz arapskog jezika ... riječ s(e)rb znači u arapskom - stoka, deve, kamile ( a vi najvjerovatnije potičete od stočara), a "srbadija" - "čistač fekalija" (iz kanala). ... Eto, svašta se danas na internetu može naći.
Moj klix ispitajte malo u F BIH kakvo je stanje, 98 % Bosnjaci, 1, 5 % Srbi i 0.5 % Hrvati! I to je multikulturalnost, nabijem vas...!
Nego, je li istina da je Papa prešao na islam. Na you tubu snimak kako se moli i džamiji! Niko da mi odgovori.
Naravno da se žalimo kad je cijeli dunjaluk naš i treba da bude po našem ... ali, nikako šejtana iz vas i oko vas da istjeramo.
93% i zivi tamo srba 7 bosnjaka i 1 hrvata,tako da ne vidim tu nista cudno.
6% mosnjaka u RS policiji, pa ko tim degenericima dade posao majko mila??
u RS 99% srbi u CRO kantonima 99% hrvati a na 24% bošnjačkog dijela...DEMOKRACIJA i ISPOŠTOVAN NACIONALNI KLJUČ štaviše u sarajevu više hrvatskih direktora i vlasnika nego ikog drugog...