Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stvarno se pitam o kakvim pravima boraca ovi lopinaši vec 20 godina pricaju i ko ostvaruje ta prava.Ja sam stao u odbranu drzave medju prvima,ucestvovao u borbama 4 godine širom BiH,prezivio i demobiliso se 1996 god.Ja i svi drugi prezivjeli koje poznajem nikada nismo ostvarili to kako ga zovu boracko pravo.Invalidi znam da imaju nekakve penzije a mi koji smo 4 godine ratovali
nemamo nikakvo pravo iz tog borackog prava 🤔Ili mozda imamo pa niko nece od onih podrumaša što sjede u tim udruzenjima da nam kaze.Ako neko nešto zna o ovom zakonu nek napiše.
ja sam bio borac ABiH od od 6.4.92 do 27.12.95.Kada kažem borac, znači pravo sa puškom inu šumi.Bio sam suvgdje, na taj period sam izuzetno ponosan.Medjutim danas 20 godina nakon svega, kad vidim ko ima status borca, a što je još gore status RVI, dodji mi da se roknem. Iz sredine iz koje sam ja glavni baja medju RVI je tip za kojeg govore da je u ratu imao mali saobračajni udes, od 95 aktivan član jedne nacionalne stranke i sad on vedri i oblači po pitanju RVI. Da je sve OK, status RVI a ima li bi ljudi koji su u kolicima, bez ekstremiteta, slijepi i to je to otprilike.Ljudima ovim tzv.RVI, jedno pitanje, da li su se borili za ovu državu ili prinadležnosti ?
samo kod nas sa svakim razmatranjem Zakona o pravima demobilisanih boraca ta cifra boraca naraste za 10%
Mostarci trebaju biti upozereni da im SDA u dogovoru sa Covicem radi o glavi, tj. da imenuje Mostar kao stolni grad i glavni grad treceg entiteta.