Domaćin Orlando
3

U Mostaru održan Simpozij male prakse u veterinarstvu, najavljen Centar izvrsnosti

Mostar je u subotu bio domaćin iznimnog događaja u svijetu veterinarske prakse - Simpozija male prakse, u organizaciji grupacije Orlando d.o.o. iz Gruda, jedne od vodećih veterinarskih veledrogerija.

Čak 125 sudionika, od kojih je gotovo 100 doktora veterinarske medicine, provelo je vikend u hotelu Mepas, s ciljem razmjene i usvajanja znanja, iskustava i najnovijih dostignuća u veterinarskoj medicini u području kućnih ljubimaca.

Simpoziju su također prisustvovali direktori i menadžeri vodećih veterinarskih veleprodaja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Češke.

Simpozij je održan s posebnim naglaskom na malu praksu u veterinarskim klinikama, pružajući platformu za raspravu o izazovima s kojima se susreću, te dijeljenje najboljih praksi i inovacija u području male prakse.

Predavanja stručnjaka iz Češke i Hrvatske pokrila su širok spektar tema, uključujući najnovije tehnologije, terapeutske pristupe, upravljanje pacijentima, i važnost saradnje s vlasnicima ljubimaca.

Sudionici su imali priliku razmijeniti iskustva, postavljati pitanja stručnjacima i uspostaviti korisne kontakte tijekom ovog događaja. Ovaj susret predstavlja korak prema jačanju zajednice doktora veterinarske medicine, potičući kontinuirano učenje i usavršavanje u svijetu male prakse.

Jedna od ključnih najava grupacije Orlando d.o.o. na simpoziju bila je skoro otvaranje Centra veterinarske izvrsnosti u Mostaru. Ovaj Centar bit će fokusiran na pružanje dodatne edukacije, stručnog usavršavanja i podrške veterinarima koji rade u klinikama. Planirani programi obuhvatit će različite aspekte prakse, uključujući dijagnostiku, terapiju, upravljanje pacijentima, tehnološke inovacije i komunikaciju s vlasnicima ljubimaca.

Svoj osvrt na simpozij dao je Vice Slišković, direktor Orlando d.o.o.

"Tvrtka Orlando d.o.o. ima dugu tradiciju, ove godine napunili smo 30 godina postojanja. U tih 30 godina mnogo se toga promijenilo, Orlando je počeo kao tvrtka za distribuciju lijekova za farmske životinje, dok je proteklih godina napravio pravi zaokret u poslovanju te preuzeo inicijativu u pogledu male prakse, odnosno kućnih ljubimaca. Snažni utjecaj na tržište u BiH započet je prije nepune 3 godine otkako smo u našu grupaciju dodali Pet City, koji je sada respektabilan, vodeći lanac pet shopova u BiH. Kroz kratko vrijeme smo donijeli radost u mnoge domove u državi u obliku 35 000 životinjskih jedinki poput ptica, glodavaca i ribica. Veliki postotak kupaca Pet Cityja se nakon prvog kućnog ljubimca iz ponude odlučuje i na psa ili macu pa je tako kroz naš program 'Moje prvo štene/mače' prošlo preko 3.000 ljudi u ovom periodu kroz koji smo upoznali kupce s osnovnim potrebama njihovih novih članova kućanstva", rekao je Slišković.

Naglasio je i kako grupacija želi omogućiti kvalitetne edukacije i radionice.

"Sve ovo ima snažan utjecaj na veterinarske klinike koje zaprimaju sve više zahtjeva i ozbiljniji pristup od strane vlasnika kućnih ljubimaca u tom području te mi našim partnerima, doktorima veterinarske medicine, kao i vlasnicima kućnih ljubimaca, želimo omogućiti što kvalitetnije susrete, na način da ćemo u Centru veterinarske izvrsnosti svim našim vjernim partnerima omogućiti kvalitetne edukacije i radionice putem primjene novih tehnologija i znanja iz svijeta veterinarske medicine putem edukacija te praktičnih radionica", poručio je.

Očekuje se da će Centar izvrsnosti postati ključno središte okupljanja i razmjene ideja među veterinarima, pridonoseći unaprjeđenju standarda u veterinarskoj praksi. U ovome Orlando d.o.o. ima snažnu podršku od inozemnih partnera, koji su sudjelovali i u organiziranju simpozija, poput Dechra Pharmaceuticals, Canvit s.r.o., Kerbl GmbH, Jorgen Kruuse A/S te mnogih drugih u području lijekova i opreme za veterinarske klinike.

Simpozij male prakse u veterinarstvu i najava Centra veterinarske izvrsnosti predstavljaju značajan doprinos razvoju veterinarske struke u Bosni i Hercegovini. Ovaj događaj odražava posvećenost stručnjaka podizanju kvalitete skrbi za životinje i promicanju kontinuiranog obrazovanja u veterinarskom području.