Tri zavoda pod jedan krov
118

U KS se osniva novi Zavod sa medicinskim uslugama, ne gasi se studentska poliklinika

F. H.
Iz ministarstva zdravstva Kantona Sarajeva su javili da će u sklopu prve faze restruktuiranja zdravstvene djelatnosti i reorganizacije zdravstvenih ustanova pod jedan krov doći U Zavod za zaštitu zdravlja studenata KS, JU Zavod za sportsku medicinu KS, te JU Zavod za medicinu rada KS.

Ministar Haris Vranić je održao sastanak sa v.d. direktoricom JU Zavod za zaštitu zdravlja studenata KS dr Lejla Hrenovica-Bečarević, direktorom JU Zavod za sportsku medicinu KS, prof.dr. Adnan Hadžimuratović, te direktorom JU Zavod za medicinu rada KS, dr. Samir Čovrk sa saradnicima.

"Ne gasi se Zavod za liječenje studenata Kantona Sarajevo. Studenti ne gube zaštitu, svi uposlenici sva tri ova zavoda ostaju na istom radnom mjestu. Zgrada neće pripasti JU Dom zdravlja KS," istakao je Vranić.

Dodao je kako je u razgovoru sa direkorima ustanova došlo do rješenja da se Zavod za medicinu rada, koji se trenutno nalazi u Domu zdravlja Novi Grad, preselit će se u zgradu Zavoda za zaštitu studenata i Zavoda za sportsku medicinu.

Na ovaj način , na lokaciji Patriotske lige 36, ova tri zavoda bi se spojila u jedan Zavod sa organizacionim jedinicama.

Ministar Vranić je također naglasio da se svi studenti u Kantonu Sarajevo mogu liječiti i na sekundarnom i na tercijarnom nivou zdravstvene zaštite u KS, bez obzira na to iz kojeg kantona dolaze, i to na osnovu Sporazuma o načinu i postupku korištenja zdravstvene zaštite van područja kantonalnog zavoda zdravstvenog osiguranja kome osiguranik pripada.