O ljepotama BiH
493

U Kaknju svečanom akademijom i izložbom Dade Ruvića obilježen Dan općine

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
U dvorani JU KSC Kakanj večeras je održana svečana akademija povodom Dana Općine Kakanj, a tim povodom održana je i video izložba Dade Ruvića "Nju je lako voljeti" o bh. ljepotama.

Bogati sadržaj proteklih dana bio je samo uvod u večerašnju svečanu akademiju Općine Kakanj i video izložbu Dade Ruvića koji je predstavio sve ljepote Bosne i Hercegovine, a među njima i ljepote Kaknja koji ima bogatu historiju i lokacije naše domovine.

U obraćanju prisutnima Ruvić se zahvalio općini Kakanj gdje je upravo prije devet godina uspio registrovati firmu Dron.ba, dok mnoge općine nisu imale sluha za ono što je nakon toliko godina postalo itekako prepoznatljivo u BiH.

Na svečanoj akademiji koja je bila obogaćena muzičkim interpretacijama horova i solista, prisutnima se obratio i načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević koji je kazao da Kakanj ima bogatu historiju i prirodne ljepote, ali da ovo mjesto čine divni ljudi koji bi i gradili Kakanj i svoju egzistenciju, ali i mijenjali grad i svoj život.

"Rušio je kakanjskog čovjeka i metan i metak, ali se iz svih nedaća izdizao plemenitiji, jači i snažniji. Iz tih nedaća izrastao je snažan antifašistički duh našeg naroda, kao i njegova u rudarskim jamama iskovana solidarnost. Nismo idealni, bude tenzija, ali Kakanjac ostaje bliži Kakanjcu nego što mu je blizak neko negdje tamo daleko", kazao je Bajtarević te dodao:

"Nastavimo punim srcem voljeti naš Kakanj i našu domovinu BiH. Sretan vam 15. april Dan Općine Kakanj i Dan Armije RBiH."