Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nek vas je sram državo
Uči školu, radi, zaradi, pa ćeš imati normalnu penziju.
Bravo za Fadila Novalica, najboljeg premijera! ❤️💪
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
U budžet F BiH slijeva se 100% više PDV u odnosu na 2021.g. a Fadil povećava penzije 7,3%, gdje ide taj višak novca, zna se. Preko svog Zavoda za statistiku objavio je da je koeficijent potrošačkih cijena povećan 2,1%, e sada vidite koje su to mahinacije, taj postotak povećanja cijena ide na dnevnoj bazi. Dragi Fadile, nemoj nam više pomagati molomo te.
Bravo za Fadila Novalica, najboljeg premijera! ❤️💪
Jesu papci, lazu o povecaju od 11% ustvari 10,8% i ovo prvo povecanje (uskladjivanje) pokrali na zaokruzenju feninga, naravno na stetu penzionera kakvi likovi, ned'o Bog nikome
Interesantnom kava god da je vijest povecanje dijecijeg dodatka, borackog, penziju na klixu sve negativni komentari. Izgleda da je vladi najbolje kad ništa ne radi najmanje je napadaju
interesantno je to da kad sebi povecavaju platu iako ju je potrebno smanjiti to bude u stotinama maraka, a kad penzionerima onda to bude 20-30KM
36 g staža u realnom sektoru, cijeli rat u 5. Korpusa. Penzija 410 sa ovim povećanjem. Eto pravde Alijne i SDA.
Tuga :(
Bruka i Sramota, dao Bog pa vi doživjeli ovakvo poniženju u starosti!!!! Plate vam po 5-7000 i pitate se što mladi odoše. Prazna vam država dao Bog bila!!!!!
Masala sad mogu i graha uz rizu i pastu
400 km za jednog starca samca je sasvim dovoljno jos ako mu i zena ima slicna primanja .... na sta ce oni trositi jedu jednom dnevno .
ma ne moraju nikako jeste jel tako poltronu pogani
Čitav sistem oko tzv penzionog fonda treba staviti pod reviziju. Glupo je da sadasnji sistem počiva na generacijskog solidarnosti. Sramota je da penzije ne mogu biti isplacene prije 1og ako pada u neradni dan a pogotovo praznike. To je samo do ministra fin i direktora PIO. Zašto ne otvorite priču uvezivanja entitetskih pio fondova. Svi mi u BiH moramo imati ista penzijska prava a ne neki za iste uplate imaju manje penzije a neki veće. Fadile evo tu priču otvori.
nedati ici u penziju do 65 godine
halo armani odjelo.... dok ti fadile mozes kupiti kad hoces i sta hoces, tvoji penzioneri mogu umanjiti jedan obrok manje... mislis da Muhammed a.s. bi tako da zivi u ovom "modernom vremenu"
Biće do izbora raznih povećanja i davanja, a onda se od novembra vraćamo u tumornu svakodnevnicu.
oprali ste pare na maske i na satore, da Bog da vas kacili na vase respiratore Fadileee je_bi se i ti vlada federacije, sadaku cekate,dok se igrate drzave
u RS suse trave jer nemaju za caja sa 190 km penzije
410 KM penzija. 150 KM lijekovi. 150 KM rezije. Ostane 110 KM za mjesec dana da zivis. I oni se jos hvale sa tim. Puuu sram vas i stid bilo.
Moj komsija otisao u penziju u 44oj godini, kao pripadnik Oruzanih snaga BiH, sa 8 gofina radnog staza. Prima skoro 800km penzije. I kazu drzava ne valja.