Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jakob Finci, direktor agencije za državnu službu pa ambasador BiH! Boris Tihi, rektor sarajevskog univerziteta! Sven Alkalaj, ambasador pa Ministar! Atijas BH Konzul, I da ne nabrajam koliko značajnih funkcija ti jevreji obavljaju u i za BiH. Nesjećam se ni jednog iz Armije BiH, uglavnom su sklonili guzice a i nema ih više od nekoliko stotina u BiH. Da li ijedna druga nacionalna manjina ima više funkcija na tako mali broj stanovnika igdje na svijetu? Tvrdim da nigdje nema povlaštenijeg naroda kao što su jevreji u BiH i neznam zašto ovo Finciju treba. Evo neka nađe suprotbe argumente. Možda su Palestinci zastupljeniji u Izraelskoj strukturi vlasti. Ne sporim prava i glasaću za prava svih zajednica i građana BiH, ali ako je i od Fincija previše je. Nije sporno ispraviti neke greške koje postoje, ali je njegova reakcija nanijela štetu BiH u svijetu i moralno bi bilo da se povuče sa funkcije i izvine građanima Bosne.
Svaka cast!! Ustav iz 19. vijeka pod hitno mijenjat. Prava za sve gradjane a ne samo za srbe , hravte i bosnjake
Antisemitizam i fašizam u BiH haraju. Ne mislim na institucionalni, nego ovaj koji je stanje svijesti, i koji se pretočava u politiku/wlast. Neki su toliko usijane glave da im smeta Finci kao Jevre, ne kao čovjek koji je svojom tužbom pomogao Bosni. Neki od pacijenata sa ovog foruma kao da su iz \"Obraza\", \"1389\", \"Srpsih dveri\" i sli. Mržnja, mržnja i samo mržnja. To što se zovu Omer ili Alija a ne Nemanja ili Obren, je potpuno bezznačajan detalj. Mentalno su potpuno identični.
Podrzavam odluku da se unese u ustav i ostali. Ali bas se nasao Finci koji radi na 7-8 polozajnih radnih mjesta, sto nebi imao to pravo u Izraelu. Upitao bi ga dali i paliestinci na svojoj okupiranoj zemlji imaju ista ta prava npr.da se kandiduju za predsjednika Izraela.
Slobodni dio BIH je najdemokratskija i naslobodarskija sredina na cijeloj planeti, malo zaostala zbog krizarskih pritisaka ali sigurno bolja od centara koji se kao lafo kunu u slobode, demokraciju i ljudska prava a vrve od svega suprotnog. Nedaj se Bosno a prokleti bili idusmani i zdajnici tvoji!
U Bosni i Hercegovini je vladavina fasizma danas. A nije ni Evropa daleko.
Zipa glupih komentara. Znmate li vi uopste sta komentarisete kretencine? Bosna je u debelom kuurrccu...jos uvijek u mracnom dobu, i to podjednako Bosnjaci, Srtbi i Hrvati...svi ste stoka kakve nema...
ovo je dobra vijest, mogli bi i Švicu osuditi
a kako objasnjavaju etnicka iskljucivanja i sto se tice viza i sto se tica ulaska u EU.... licemjerina 2
Glupi Englezi...... a kako bi komentarisali da jedino Bosancima i Albancima nije dozvoljen ulazak u EU bez viza??? Odakle to pravo isključivanja?
dali su nam ustav koji diskriminirajuci, onda kazu BiH diskriminira, pa onda kazu glasajte za druge pa cete mozda dobiti vize, a vec u ustavu su tako napravili i konstruisali da su i narodi konst. diskriminirani a kamoli oni \"ostali\". pa ti sad vidi ko je ovdje i lud i zbunjen?!
poruco bi je
Pa i nije nesto.
vidi fine guze kod plavke
Jevreji nisu rasa. Rasizam je i nastao iz te pogresne ideje.