BiH
0

U Brčkom prohodni svi putevi

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Svi važniji putevi i gradske saobraćajnice u Brčkom su prohodni, tako da je, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, bezbjednost saobraćaja na području distrikta zadovoljavajuća, kažu u Saobraćajnoj policiji.

Zamjenik komandira Saobraćajne policije Brčko distrikta Kenad Bajrić ističe da su saobraćajne patrole na terenu kako bi blagovremeno intervenisale u slučajevima eventualnog zastoja saobraćaja ili nekih drugih problema.

Vozačima se preporučuje da bez veće potrebe ne kreću na put, ali ako ipak moraju, da obavezno upotrebljavaju kompletnu zimsku opremu.

Bajrić kaže da Saobraćajna policija i danas vrši pojačanu kontrolu i da će svi vozači koji ne budu posjedovali zimsku opremu biti isključeni iz saobraćaja. 

Prema podacima policije Brčko distrikta, protekle noći i danas prijepodne nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Na području distrikta mobilne su tri smjene komunalaca koje raspolažu sa 60 ljudi i 10 kamiona i traktora, a 20 sezonskih radnika angažovano je na čišćenju gradskih trgova i trotoara.

Glavni putni pravci posipaju se rizlom jer so, zbog niske temperature, ne bi djelovala na utabani snijeg i led na kolovozima.