BiH
83

U Bihaću obilježen Dan branilaca: Širimo istinu o našoj herojskoj borbi

Piše: A.H.
(Foto: Općina Bihać)
Na gradskom trgu u Bihaću održana je manifestacija kojom je obilježen Dan branilaca. Nekoliko stotina bivših boraca 501. slavne i 502. viteške brigade Petog korpusa Armije R BiH postrojilo se ispred bivših komandanata i građana koji su pratili ovaj događaj. Posebno emotivan govor održao je general u penziji Atif Dudaković, ratni komandant Petog korpusa.

"Ponosan sam što mogu na trgu u Bihaću vidjeti lica s kojima sam branio grad Bihać i ovo je naš odgovor svima koji misle da će Krajišnici ćutati na sve što se dešava u našoj državi. Bili smo u ratu zajedno budimo to i sad u miru. Imao sam čast biti sa najboljim sinovima Bihaća u najtežim trenucima i to se nikad ne zaboravlja", kazao je general Dudaković.

U ime organizatora manifestacije prisutnima se obratio Hamdija Abdić, bivši komandant 502. Viteške brigade i aktuelni predsjednik Organizacije branilaca Bihaća.

"Slavimo dan kada smo agresoru dali do znanja da nikada neće osvojiti slobodarski grad Bihać. Ovaj dan nećemo zaboraviti dok god smo živi i obećavam da ćemo ga obilježavati svake godine šireći istinu o našoj borbi„ kazao je Abdić.

U svom obraćanju načelnik Općine Bihać naglasio da su borci Petog korpusa vodili pravednu borbu za ideale slobodne i demokratske države Bosne i Hercegovine..

"Borci su svoje u ratu rekli, a mi političari danas moramo pokazati ozbiljnost kao što su to borci u ratu pokazali. Moramo zasukati rukave i boriti se za državu BiH. To možemo uraditi samo govoreći istinu, ne dajući lažna predizborna obećanja. Ovo okupljanje poruka je svima da od borbe za državu BiH nećemo odustati„ kazao je načelnik Galijašević.

Ovu značajnu manifestaciju svojim prisustvom na gradskom trgu u Bihaću uveličali su Naser Orić ratni komadant Srebrenice, proslavljeni bh.glumac Emir Hadžihafizbegović, pjevači Halid Bešlić i Halid Muslimović, te mnogi drugi.