BiH
9

U BiH u oktobru nema snijega, u srijedu moguća pokoja pahulja na planinama

Piše: Š. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kraj septembra i početak oktobra u BiH obilježilo je sunčano i toplo vrijeme. Nastupanjem oktobra i dolaskom hladnijeg vremena već se predviđaju snježne padavine, iako ih nećemo vidjeti tako brzo.

Očekuje nas uobičajeni oktobar, hladno vrijeme ujutru i nešto ugodnije tokom dana.

Tokom ranih jutarnjih sati u srijedu je moguća mala količina snijega na planinama, koji se neće dugo zadržati.

Tokom narednog vikenda, temperature će biti nešto više i ugodnije, a već početkom naredne sedmice moguće su padavine u vidu kiše.

Do kraja ove radne sedmice, jutarnje temperature će se kretati od tri do šest stepeni, dok će tokom dana blago rasti i to 12 stepeni.

U slučaju razvedravanja, odnosno nedostatka kiše i oblačnosti, može se činiti da je toplije, ali se ne zavaravajte te se toplo obucite i zaštitite od hladnoće koja će naročito biti izražena u jutarnjim satima.

U četvrtak je, također u jutarnjim satima, moguć pad teperatura ispod nule, dok će na jugu zemlje i u zapadnoj Hercegovini po pravilu biti nešto toplije u odnosu na ostatak zemlje.

Kada je riječ o snijegu, bar do samog kraja oktobra njega neće biti. Mjesec će proteći uglavnom stabilno, ni sa previsokim ni sa preniskim temperaturama.