Njemačka štampa
0
U BiH raste politička napetost
Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rata ce biti.On je na zalost neizbjezan.Medjunarodna zajednica je shvatila da nema politickog rjesenja za unutrasnje uredjenje BiH i da je Deyton postavljen na krive noge.Potezi koje pravi MZ se mogu smatrati pripremom za buduci rat koji bi trajao veoma kratko, bez mnogo zrtava,kojim bi dirigirala MZ.Ratom uzete teritorije bi bile osnov za podjelu BiH na tri djela,s tim sto bi Bosnjacima ostala teritorija od oko 65% teritorije,Hrvatima 12% a Srbima 23%.Srbi ce imati mogucnost za potrazivanje vise teritorije,bas za onoliko kolika je povrsina Sandzaka koji bi se pripoio BiH,dok bi hrvatski dio bio pripjen R Hrvatskoj,a srpski R Srbiji.Time ce kriza na Balkanu biti rijesena.Kriminalci (vodje politickih stranaka u BiH) ce sa bogatstvom pobjeci u bijeli svijet.
SRBI NEMAJU ZA KIFLE TATA DODO IH POPLJACKOOOO GDJE SU PARE OD TELEKOMA GDJE SU INVESTICIJE?????????????????? EJ KAR.INE SRPSKE MOZE TE SAMO DA P.SI TE K.RAC IMA LI STE ORUZIJE NISTE NISTA MOGLI A SAD POGOTOVO SAMO ZNAM DA STE BJEDA NEMA TE ZA KEKSA I ZA PEZA A STA SADA KAD SE DOKAZE KOJE PARE TATA DODIK POKRO ??????????????????????????????? IDE MALO DA TRUHNEEEEEEEEEEEEE HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA ODE TATA DODIK U ZATVORRRRRR HAHAAHAHAHAHAHAHAHA EJ BJEDNICI JEB.MATE ONU SMRDLJIVU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
ovo gore je za \"dk\"
Slusaj ti droljo cet*icka, dosta mi je tvoje srbovanje po forumima....od pincoma pa do sa-x,a....ne kaci se sa mnom! Komsinica sam ti i voljela bih se RADO sresti sa tobom! Daj mi adresu ili da ti ja dam moju! PS zacepi mi pi*ku, ili cu ti ja zacepiti tvoju krezavu!
Čuo sam interesantan trač juče koji kaže da je na butmirskom sastanku bilo varnica između Dodika i Silajdžića čak da je došlo do fizičkog kontakta. Interesuje me da li je još neko čuo za to, mada sam pratio razne tv kanale i ni jedan nije ništa o tome objavio.
dk hrvata je vec oko 14 % srbi masovno odlaze u svoju maticu srbiju najvise studenti i vise se ne vracaju jer tamo lakse organizuju zivot.....takodje hrvati prema zagrebu...mi bosnaci nemamo rezervne drzave tako da smo gdje jesmo...cak je i ogroman priliv stanovnistva iz srbije...po svim analizama u zadnjih 5 godina muslimana je vec oko 52%...pretpostavke za sljedecih 10 godina muslimana preko 60% zato dusanka pakuj se i vracaj se u bosnu
De Boga ti OHR, KAKO ti to mislis ukinut RS? Sto je nisi dosad ukinuo? Kolko mi to trebamo cekat da se to ostvari? Ne sumnjam ja u tvoje motive, al sam 100% siguran da nas takve mastarije vode direktno u Gazu i Zapadnu obalu, i tih j-nih 20%. A evo zasto: dok god mi to trazimo u ovoj zemlji ce bit blokada. Niko u svijetu i ne pomislja ukidat RS i to i Bidenova posjeta i Butmir jasno pokazuju. A dok god je takva blokada, RS ce jacat jer ona jos kako-tako funkcionira za razliku od BiH. Uz to ce se Bosnjaci idalje iseljavat iz kantona u kojima su Hrvati vecina... i onda za jedno 10-20 godina ce mo do-it i svijetu sa tim zahtijevom i oni ce onda jednostavno priznat i RS a mozda i te hrvatske kantone ko sto su nekad priznali Hrvatsku i BiH jer im je Milosevic isto tako do-io. Urazumimo se, ovo stanje ni-na-nebu-ni-na-zemlji upravo Dodiku najbolje odgovara i jedini spas ove zemlje je da se uspostavi nekakva HB (u fer granicama i nikako preko 16-17%) i federalna struktura.
bosnjacki dio ferderacije je u medjuvremenu etnicki najcistiji!
Izljeciti bolesni dio BiH, dakle ukinuti RS koja je nastala na genodicu i jednom i zauvijek se rijesiti grobara-kriminalca Milorada Dodika!
aj dusanka ne lupetaj, isla ti i popisivala po selima i sad se ti nesto u to razumijes, pa to sto ti kao znas to svaki idiot moze naci na internetu za 3 minute. nego, svoj ti poso roso. laprdas iz danske sta mi kao treba da radimo, kao da si ti neki ekspert---
nemojte samo gramatiku ispravljati, nemam vremena pa sam brzo otipkao!
samo sto se bosnjacima teze dogovoriti sa hrvatime, nego sa srbima. to je cinjenica. zaslijepila ih trenutna premoc u federaciji pa im se bas i ne dogovara. osim toga islambih veli da ce za koju godinu nestati hrvata pa vele bolje da pricekamo da se problem rijesi sam od sebe. a ako pogledas prosli rat i forntu, bosnjaci se gotovo nisu niti pomakli na srpskim linijama, dok su na hrvatskim 1993 bili itekako aktivni. dakle bosnjaci pricaju protiv rs, ali su u biti odlucili pokoriti federaciju, to je BOSNJACKI TAJNI PLAN!!!
Jaz je izmedzu nas ogroman, svak svoju istinu vidi i gotovo. Ljudi, nejma vajde od prepucavanja, nego hajmo uredit to sto se moze da se zivi sto normalnije, i to je to sto i svijet od nas trazi... a valjda se mozemo slozit da svako ko je zlocine cinio za to mora odgovarat, ma kolko se nikad necemo moc slozit ko je kome vise zla u historiji nanio. Diskusije o tom samo nove nevolje podgrijevaju a da se svi zlocinci kazne to bi svima primjer bio da se to ne smije radit u buducnosti. Znajuci kakvi smo ovi su nas zapadnjaci i razoruzali i sad ih boli k., na nama je hocemo li se dogovorit da zivimo ko ljudi il cemo ko hajvani lajat i rikat jedni na druge i da se nikad nista ne sredi... a to da se nista ne sredi najvise odgovara Dodiku, njemu status quo super. Najbolje da se Bosnjaci i Hrvati dogovore i transformiraju FBiH u nesto sto funkcionira pa bi se onda lakse i sa Srbima i da se napravi decentralizirana struktura u kojoj bi svako dobio balansirano i pravedno.
Pa, pametuj odnekud drugo, ko ti brani...a o kojoj demografiji cu da brinem, moj problem, imam pravo na to. A i znam, pa rekoh, da mi ne ostanete u neznanju, neJma smisla...
dusanka, brini se ti za demografiju danske a nas pusti da rijesimo ovo sami... volio bih i ja pametovati iz pm...