BiH
79

U BiH povoljni uvjeti za vožnju, pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

FENA
Velike gužve prema jugu naše zemlje (Foto: Klix.ba)
Velike gužve prema jugu naše zemlje (Foto: Klix.ba)
Povoljni uvjeti za vožnju pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja u Bosni i Hercegovini.

I danas je pojačan promet vozila na graničnim prijelazima, tako da se na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka oko 45 minuta, dok na ulazu autobusi čekaju oko pola sata.

Na GP Gradina na ulazu u BiH čeka se oko 1,5 sat, a na GP Bosanska Gradiška oko 40 minuta. Na GP Bijača na izlazu iz zemlje čeka se oko 20 minuta, koliko se čeka i na ulazu u zemlju na GP Bosanski Brod.

Vozačima koji idu ka jugu BiH preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Zvirići, Crveni Grm, Orahovlje i Trebimlja, gdje nema dužih zadržavanja.

Danas od 10.45 do 11.45 sati doći će do obustave saobraćaja na GP Bosanska Gradiška-Stara Gradiška.

Zbog pojačanog prometa vozila otežano i usporeno saobraća se magistralnim putem M-17 Bradina-Konjic.

Na dionicama s aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i saobraća se sporije. Izdvajaju se magistralni putevi: Brod na Drini-GP Hum, Šićki Brod-Tuzla-Bijeljina, Doboj-Gračanica i Nevesinje-Mostar, kao i autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka (na lokalitetu Kutlešin Gaj).

Zbog aktiviranih klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima R-456 Priboj-Teočak-Sapna (dionica Goduš-Rastošnica) i R-459 Tuzla-Dokanj-Šibošnica (dionica Lovački dom-Šibošnica).

Na autoputu A-1 (Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača) saobraća se bez vanrednih ograničenja, po pretežno suhom kolovozu.

Zbog Međunarodnog praznika rada zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH do nedjelje (03.05.) do ponoći, saopćeno je iz BIHAMK-a.