Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bitno je da tih 90.000 ima pravo glasa, jer treba omogućiti i ljudima koji pojma od života nemaju da odlučuju o tuđim životima.
Nisu u pravu. Svaki covjek, bio on pismen ili nepismen ima znanje, koje mu je potrebno za zivot.Ti lupas nesto, sto ne mozes da dokazes.U drugim razvijenim drzavama postoje nepismeni ljudi, koji imaju pravo glasa cim budu punoljetni.Nepismeni nisu gluhi.Svako ne cita novine, zato postoji TV.
@realnost123 Da, ima znanje koje je njemu potrebno da preživi, nema znanje koje je potrebno da bi uopšte bio sposoban svojim glasom odlučivati o sudbini svih građana. Nepismenost znači da neko nema uopće niti jednog razreda osnovne škole, da je prošao prvi razred osnovne, barem bi se znao potpisati. Takva osoba je nesvjesna svoje okoline i uopće ne razumije šta se dešava i o čemu se priča na TV-u. Ja ne mogu da vjerujem da srednjoškolsko obrazovanje nije zakonski obavezno.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Bilo bi super da je "samo" 90.000!
Pola novinara klixa ne zna razliku izmedju miliona i milijarde i da je bilon i milijarda isto!
"U BiH oko 90.000 nepismenih: Ne stidjeti se, već raditi na opismenjavanju"sta ako se ne stide, vec nemaju finciske mogucnosti se opismeniti.Lako je uprijeti prst na takve, niko se ne pita zasto su ti ljudi ostali nepismeni.
Naravno. ja ne znam za koga da glasam, da neznam- znao bi.
Ja vam obecavam jos 100 000 pismenih da me izaberete!
A i moram zaposliti jos preko 90 000 ako me ne izaberete, nemojte poslje pricati kako ne ispunajvam obecanja!
Trecina SDA glasaca
Jos malo pa 100 000, jelde bakire
Ja imam komsiju koji je prije 25 godina dosao prvi dan iz skole i rekao ocu da ne zeli ici vise u skolu. Otac je prihvatio to, i on je i dan danas nepismen. Steta, kada ga vidim kako je vrijedan i sposoban za razliku od vecine danas, zao mi bude zasto nije ako nista osnovnu zavrsio. Ovako ni posla, ni dana radnog staza, ni osnovnog znanja...
Pa ne moze nanu od 90 godina natjerati da uci slova. To su uglavnom stare zene kojima je u starom sistemu bilo zabranjeno da idu u skole. Za 20 30 godina stopa pismenosti ce biti jako visoka. Misli malo jbt
90.000 zna uzeti olovku u ruke i glasati na izborima.
Ma ovi na klix-u su najpismeniji i najobrazovaniji! Niko u ovoj drzavi Bosni a mozda i u Europi ili universi vas nemoze nadmasiti svaka cast,samo rijeci hvale sta rec,,,,,,,,,,,,,,!!!!!!!!
Samo se naučiti potpisati za izdavanje pasoša i magla vani.
samo se mogu nasmijat i gledat jos uvijek kako su nam pogresni idoli
strasno.......steta.......niko vise ne voli da cita.........da pise.......olovkom
olovka piše srcem........
@DjangoDjulaga tacno..............nestaje...........
to su većinom ovi stariji i cigani, a ima i onih sto nisu ni stariji ni cigani a nisu ni pismeni, a ima i onih ko ja sto su ko polupismini