Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nikad nebi covjek rekao da zivi sa takvim zvijerima ljudima u istom gradu koji su sposobni ciniti takva djela. Tek u ratu pokazu pravo lice, a ovako izgledaju normalno. mislim da se ovo trebali ranije pokrenuti i u vecem obimu.
Ako obratis paznju na komentare kod clanaka koji se ticu silovanja - cudjenje ce nestati.
Podržavam tu instituciju, ali ima tu nešto što mi nije jasno... nešto više od 20000 žena u BiH se prijavilo da su silovane tokom rata, sigurno tu ima i mnogo onih koje se iz raznih razloga nisu prijavile ali mislim da ukupno ne nadmašuju cifru od 500000 kako se propagiralo na tvsa u avgustu 92-e.
Ne vidim svrhu ovog suda, za 20 godina će prestati sa radom.. jer će umrijeti i te žene. Ko li trlja ruke od novog biznisa?
@BH Realnost 2 Naprotiv, ja mislim da je upravo problem u svijesti gradjana, jer da nije ove zene bi davno imale instituciju koja se iskljucivo bavi zrtvama silovanja u ratu, da ne spominjem k'o papagaj da bi oni odgovorni za takve monstruoznosti odavno bili iza resetaka ili ispod zemlje.
Nije problem u svijesti građana i građanki BiH nego onih koji vode politiku u nasoj zemlji, region I sire!