Ranije najavljen susret
32

U Banjoj Luci počeo sastanak stranaka u RS-u o izbornom zakonu, opozicija ne učestvuje

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
U zgradi Narodne skupštine Republike Srpske počeo je sastanak predstavnika stranaka na kojem će se razgovarati o izbornom zakonu Republike Srpske.

Današnji sastanak zakazao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić koji je odmah na početku imao raspravu s Nenadom Nešićem koji je imao zamjerke na upućene pozive pojedincima.

Na početku sastanka naglašeno je da je prijedlog izbornog zakona entiteta Republika Srpska utemeljen u ustavima RS-a i Bosne i Hercegovine i da nema pravnih problema da bude donesen, kao i da neće biti predmet nekog velikog sporenja.

Dodali su da on podrazumijeva i uvođenje novih tehnologija izborni proces.

Sastanku ne prisustvuju delegati NSRS iz opozicije, a i ranije su pojedini političari odbacili ideju usvajanja izbornog zakona RS-a, a među njima je i Jelena Trivić koja je kazala da neće prihvatiti ovo rješenje kao i lider glavne opozicione stranke (Srpske demokratske stranke) Milan Miličević.

Sastanak je počeo u 13:30 sati, a u 16 sati u dvorani Borik bit će održana svečana akademija povodom neustavnog Dana Republike Srpske