BiH
0

U Banjoj Luci otvorena Treća konferencija mladih BiH

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Banjoj Luci je sinoć otvorena Treća konferencije Mladih Bosne i Hercegovine, koja će se ove godine istovremeno baviti umjetnošću i demokratskim vrijednostima, saopštili su organizatori konferencije.

Na otvaranju Konferencije prisutnima su se obratili predstavnici Udruženja građana “Benevolentia”, generalni menadžer Aleksandar Dragićević, izvršna direktorica Sonja Kesić i kreativni producent Konferencije Borislav Buljić.

Oni su učesnicima, voditeljima radionica i gostima predstavili dosadašnje projekte i rad organizacije, te plan i program Konferencije.

Tokom pet dana Konferencije realizovaće se muzička radionica, radionica za fotografiju, kao i radionice filma, kreativnog pisanja i liderstva.

Tokom Konferencije, 30 učesnika iz cijele zemlje, osim umjetničkog dijela programa, proćiće i edukativni dio koji obuhvata teme omladinski aktivizam, demokratske vreijdnosti, rodna ravnopravnost, rešavanje konflikata i slično.

Na svečanom zatvaranju Konferencije 24. augusta javnosti će biti prezentirani kreativni radovi i nastupi učesnika Konferencije.