Vrijedan 17 miliona KM
0

U Banjaluci otvoren olimpijski bazen

SRNA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Dragan Davidović i predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović otvorili su večeras novoizgrađeni olimpijski bazen u Banjaluci simboličnim bacanjem lopte u vodu.

Premijer Dodik zahvalio je članovima Vaterpolo saveza Srbije i ekipama "Partizana" i "Vojvodine", koji su večeras došli u Banjaluku da odigraju vaterpolo utakmicu u novootvorenom bazenu evropskih razmjera i kvaliteta, u kojem se mogu održavati takmičenja evropskog i svjetskog ranga.

"Kada je prije nekoliko godina grupa ljudi u Banjaluci razmišljala šta je potrebno ovom gradu, dogovorili smo se da je to bazen olimpijskih dimenzija u kojem večeras igraju klubovi evropskog ranga", rekao je premijer RS u obraćanju posjetiocima.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović podsjetio je da je kompleks izgrađen na mjestu nekadašnjeg "Incelovog" bazena, kao i da se u njegovom sastavu nalaze olimpijski i dječiji bazen, teretana, sauna, prostorija za masažu i tribine sa 500 mjesta.

"Bazen je projektovan po standardima Svjetske plivačke i vaterpolo federacije, a idejno rješenje je izradila domaća firma iz Banjaluke Ars studio, dok je izvođač radova bilo preduzeće Integral inženjering", naglasio je Davidović.

Za izgradnju Olimpijskog bazena iz budžeta Grada Banjaluke izdvojeno je 17.594.904 KM.

Nakon svečanog otvaranja, počela je vaterpolo utakmica prvenstva Srbije između beogradskog "Partizana" i novosadske "Vojvodine", koju je direktno prenosio RTRS