BiH
0

Tuzla: Inspektori izdali 368 prekršajnih naloga, zapečaćeno 16 objekata

Piše: A. K.
ZIjad Lugavić (Foto: Klix.ba)
ZIjad Lugavić (Foto: Klix.ba)
Inspektori Službe za inspekcijske poslove Grada Tuzla u proteklih godinu dana obavili su 5.424 pregleda na području ovog grada i izdali 368 prekršajnih naloga ukupne vrijednosti 32.900 KM.

Izvršeno je pečaćenje i zatvaranje 16 objekata, a zabranjena je upotreba 26 objekata koji su predstavljali opasnost po život i zdravlje građana.

Kako nam je rekao rukovodilac Službe Zijad Lugavić, tuzlanski inspektori su u proteklom periodu vršili nadzor, između ostalog nad komunalnim, sanitarnim, urbanističko-građevinskim, ugostiteljsko-turističkim, ali i putnim oblastima.

"Na ovim poslovima radio je 41 uposlenik Službe, a kako bi unaprijedili djelovanje uveli smo i rad tokom vikenda. Naši dežurni inspektori su vikendima radili prvenstveno na poslovima nelegalne prodaje, ali i na ostalim poslovima ukoliko su građani izrazili određeno nezadovoljstvo ili neki problem", istakao je Lugavić.

Poseban akcent Služba je u proteklom periodu stavila na izvršavanje pregleda svih ugostiteljskih objekata koji gravitiraju odgojno-obrazovnim ustanovama na području Tuzle, kako bi osigurali sigurnost djece po pitanju konzumiranja hrane iz tih objekata.

Kada je u pitanju naredni period, prema Lugavićevim riječima, u skladu sa metodologijom sistema upravljanja kvalitetom Služba za inspekcijske poslove Grada Tuzla napravila je plan rada za 2016. godinu.

"Trenutno radimo na edukaciji inspektora, a angažovani smo i na poštivanju kodeksa ponašanja državnih službenika, s obzirom da smo mi uprava na usluzi građanima", naglasio je Lugavić.

Jedan od planova u narednom periodu je i upošljavanje mlađih inspektora koji bi povećali efikasnost rada Službe za inspekcijske poslove Grada Tuzla.