BiH
14

Afera "Aerodrom": Tužilaštvo KS otvorilo istragu protiv Begića, Veličana i Karahasanovića

Piše: N. J.
Elvedin Begić (Foto: Klix.ba)
Elvedin Begić (Foto: Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo Sarajevo donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv tri odgovorne osobe u JP Međunarodni aerodrom Sarajevo, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva Alem Hamzić.

Riječ je o direktoru Aerodroma Ivanu Veličanu, bivšem direktoru Aerodroma Bakiru Karahasanoviću, te aktuelnom pomoćniku direktora Aerodroma i predsjedniku Nogometnog saveza BiH Elvedinu Begiću.

Naredba o otvaranju istrage protiv njih trojice uslijedila je nakon što je Federalna uprava policije podnijela Tužilaštvu KS izvještaj protiv njih zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba položaja ili ovlasti te nesavjestan rad u službi.

"Istraga se odnosi na provođenje postupka javne nabavke u vezi sa izgradnjom objekta za smještaj avio-cateringa i restorana društvene ishrane u vrijednosti od oko 2,5 miliona KM, zatim na postupanje po Zaključku Vlade Federacije BiH o otpisu dugovanja prema JP BH Airlines u iznosu od oko dva miliona KM, te na planiranje i otvaranje carinskog skladišta tzv. CD Shopa u ukupnoj vrijednosti od oko 45.000 KM", kazao je Hamzić za naš portal.