Slijedi žalba
83

Tužilaštvo KS: Očekivali smo osuđujuću presudu za Eseda Radeljaša i druge

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo žalit će se na oslobađajuću presudu Esedu Radeljašu i drugima u predmetu koji ih tereti za zloupotrebe u Općini Novi Grad.

"S obzirom na predočene dokaze, Tužilaštvo Kantona Sarajevo očekivalo je osuđujuću presudu i već sada se možemo izjasniti da ćemo se žaliti nakon što dobijemo pisani otpravak presude", rekla je za Klix.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, u Kantonalnom sudu Sarajevo danas su izrečene presude bivšem zastupniku u Skupštini Kantona Sarajevo Esedu Radeljašu, bivšem načelniku Općine Novi Grad Damiru Hadžiću te općinskim službenicima Jasmini Horo i Jusufu Čauševiću zbog zloupotrebe pri dodjeli zemljišta.

Sud je Radeljaša i Hadžića oslobodio optužbe za zloupotrebe prilikom dodjele zemljišta u Općini Novi Grad. Optužbe su oslobođeni i općinski službenici Jasmina Horo i Jusuf Čaušević.

Također, Tužilaštvo Kantona Sarajevo će se žaliti i na visinu izrečene kazne u drugom predmetu kada pisani otpravak bude dostavljen. Podsjećamo, Radeljaš je dobio dvije godine zatvora za krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlasti, a 6 mjeseci za pranje novca. On BOSS-u mora isplatiti 114.255 KM u roku od 30 dana te platiti troškove krivičnog postupka.