BiH
12

Tužilaštvo BiH potvrdilo: U predmetu protiv Radončića saslušan direktor OSA-e

Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saslušalo je u svojstvu svjedoka direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića i to u predmetu koji se pred Sudom Bosne i Hercegovine vodi protiv bivšeg ministra sigurnosti BiH i predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva BiH.

Još uvijek nisu poznate okolnosti o kojim je Mehmedagić svjedočio u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, državno Tužilaštvo predočilo je Sudu BiH transkripte prisluškivanih razgovora u kojim se između ostalog spominje i Mehmedagić. Njega Radončić spominje u kontekstu da će tokom svjedočenja u slučaju Naser Keljmendi, koji se vodi na Kosovu, kazati da su za ubistvo Ramiza Delalića Ćele odgovorni Bakir Izetbegović i direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić zvani Osmica.

Mehmedagić se spominje i u SMS porukama koje su razmijenili Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić, a u kojim se Izetbegović "velikim Bogom kune da nema veze s istragom koju Tužilaštvo BiH vodi protiv Bakira Dautbašića".

"Osmica mi je javio za Dautbašića, ovi iz Tužilaštva se zaista trude da nam razbiju koaliciju", napisao je Izetbegović Radončiću.