Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Po napisanom članku se stiče pogrešan zaključak kako je HOS bio dio HVO-a i pod zapovjedništvom HVO-a. To naprosto nije istina, jer je HOS bio pod zapovjedništvom TO i A R BiH i isti je bio legalni dio A R BiH. Naravno ovo nije i ne treba biti opravdanje za počinjene zločine, ali treba reći istinu, jer se radi o HOS-ovcima pod zapovjedništvom Edina Buljubašića.
Bakir pronašao rješenje frustracija Dragana Čovića !! Rješenje omogućava Mostar i garantuje Hrvatima člana predsjedništa a da FBiH ne bude podijeljena na dva dijela !! http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28451/izetbegovic_najavio_rjesenja_imamo_model_za_mostar_i_provodjenje_presude_sejdic_finci.html Jah i kako glasi ? ZNA SE , na tragu srpskohrvatskog dogovora iz 1992: Bošnjake NIZ NERETVU !!!! S tim da se Sebiji garantuje da bude predsjednik države kao protuusluga. Crne Gore ili BiH ?
pa jel vi uopće kužite o čemu se ovde radi? zapovjednik Dretelja u vrime HOS-a je Buljubašić Edin a HOS je odan Aliji Izetbegoviću “Šaljem vam i imenovanje, gdje mene general Blaž Kraljević postavlja za zamjenika kasarne u Dretelju. Ja sam bio drugi čovjek-oficir u tom logoru Dretelj ali i meni su naređivali veći oficiri i političari HSP-a. Mi Hosovci smo na rukavu i grudima nosili šahovnicu, istu onu koju su nosile ustaše i Ante Pavelić – Poglavnik, Hitlerov saradnik fašista, jer naša šaho
Pa kako će se suditi pripadnicima HVO koji su se borili za cjelovitu BiH, za što su se i izjasnili na referendumu, a koji to potvrđuju i sada svojim prinadležnostima i primanju nadoknada, za učešća u odbrani ove zemlje.
@LovacBL HVO se je borila za Franjinu veliku Hrvatsku isto kao vojska RS za veliku Srbiju
@LovacBL Memorandumom SANU su određene granice Velike Srbije, Virovitica Karlovac, Karlobag, a onda su se od prilika na terenu nešto i mjenjale, a što se BiH prostora bilo je pregovora sa Hrvatima o podjeli, to je poznato, a da bi se izbjegla direktna odgovornost, da kao Srbija ne učestvuje u ratu, nego VRS, pa od kuda se na kraju Milošević nađe u Hagu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)