BiH
39

Tužilaštvo BiH nije izdalo naredbu za pretres objekata i računa Milorada Dodika

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Tužilaštvo BiH nije 14. januara izdalo naredbu da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

"To nije naša informacija i nije tačna. Nemam komentare na takve navod", kazao je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva Bosne i Hercegovine Boris Grubešić.

Agencija Srna jučer je objavila kako je Tužilaštvo BiH izdalo nalog za izvršenje pretresa objekata, računa i transakcija koje koristi Milorad Dodik. Ovi podaci objavljeni su nekoliko dana nakon hapšenja predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića za kojeg Tužilaštvo BiH traži jednomjesečni pritvor.

Iz kabineta predsjednika RS-a još uvijek nema službenog komentara na informaciju o medijskim navodima.

Pravosudne institucije u Bosni i Hercegovini posljednjih dana ukazaju na političke i medijske pritiske na rad Suda BiH i Tužilaštva BiH.

"Sud i Tužilaštvo BiH neće dozvoliti da nezadovoljni pojedinci, koristeći se moćnim medijskim sredstvima, dovode u pitanje nepristrasan i nezavisan rad ovih institucija koje su nepokolebljive u namjeri da procesuiraju sve one koji su svojim radnjama došli u sukob sa zakonom", stoji u zajedničkom saopćenju Suda i Tužilaštva BiH.