BiH
6

Tužilac naredio obdukciju ubijenog u obračunu u Tuzli, ispituje se veći broj osoba

Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Tužilaštvo Tuzlanskog kantona obavlja saslušanja većeg broja osoba koje bi mogle imati informaciju o sinoćnjem krvavom obračunu u Tuzli u kojem je ubijen Emir Đinić (41), a ranjeni Denis Rahmanović (28), Amar Hadžić (29) i Nail Hadžić (34).

Po nalogu tužioca intenzivno se obavlja niz različitih operativnih i istražnih radnji i vještačenja kako bi se identifikovale sve osobe koje su učestvovale u sukobu, te utvrdile sve okolnosti vezane za ovaj događaj.

Dežurni tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela nastradalog, te za vađenje krvi od povrijeđenih, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

U sukobu su korišteni pištolji i najvjerovatnije i drugo različito naoružanje.

Džinić je podlegao od zadobijenih povreda u krvavom obračunu koji se u subotu oko 20:50 sati dogodio na platou zgrada Avaz-Robot i Titanic u centru Tuzle. Nekadašnji je predsjednik Organizacije demobilisanih boraca, bokser i bokserski trener, dovodi se u vezu s Mersedom Hadžićem zvanim Mirso Švicarac, a ubijen je ispred ulaza u zgradu u kojoj Hadžić ima stan.

Navodno, pucnjavi je prethodio verbalni obračun pripadnika zaštitarske agencije "Flek", koja je u vlasništvu braće Mehić i osoba koje su bliske Mersedu Hadžiću. Netrpeljivost braće Mehić i Merseda Hadžića datira iz decembra 2008. godine kada je Kemal Selimović, blizak saradnik Merseda Hadžića, ubio Jasenka Hajdarhodžića, a teško ranio Damira Mehića.

Ranjeni Rahmanović je radnik zaštitarske agencije "Flek", bivši je karatista i pretpostavlja se da je radio na obezbjeđenju kafića koji se otvarao te da pripada grupi koja je suprotstavljena Švicarcu. Preostala dvojica ranjenih, Amir Hadžić i Nail Hadžić, nastanjeni u Sniježnici kod Teočaka, su rođaci Mirse Švicarca.