BiH
0

Turističke atrakcije na sajmu u Brčko Distriktu BiH

Klix.ba
Na Sajmu privrede koji se održava od 6. do 9. decembra u Brčko Distriktu BiH posjetiocima će biti predstavljene najatraktivnije destinacije na kojima se okuplja veći broj turista u Tuzlanskom kantonu.

Između ostalih, biće prezentirani sadržaji koji se turistima nude na Panonskom jezeru, Arheološkom parku-Sojeničko naselje i Sonom trgu u Tuzli, zatim Djevojačka pećina u Brateljevićima kod Kladnja, kule u Srebreniku i Gradačcu, banje Tuzlanskog kantona: Slana banja u Tuzli, banja Ilidža u Gradačcu, Terme u Gračanici i stare čaršije u Tuzlanskom kantonu.

U bogatoj turističkoj ponudi Tuzlanskog kantona u Brčko Distriktu će posjetiocima na Sajma privrede biti ponuđena multimedijalna prezentacija mogućnosti razvoja ruralnog turizma u općinama Kladanj, Gradačac i Srebrenik. Posebno mjesto će zauzeti promocija sevdalinke, kao nacionalnog blaga BiH, ali i svojevrsnog turističkog proizvoda.

"Ruralni turizam je budućnost razvoja turizma i sve one koji se žele baviti ovim poslom pozivamo da dođu na štand Turističke zajednice TK. Domaćim i stranim turistima ćemo objasniti zašto trebaju doći u Tuzlu i Tuzlanski kanton i vidjeti prirodno i kulturno-historijsko naslijeđe i primjere kvalitetnog tradicionalnog življenja", kaže Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice TK-a pred nastup na Sajmu u Brčkom.

Na posebnom štandu Turističke zajednice Tuzlanskog kantona biće besplatno podijeljene desetine hiljada primjeraka promotivnog materijala, razglednica i kalendara za 2008. godinu, koji će posjetiocima ovog štanda posebno uljepšati doživljaj prezentacije turističkog blaga.