BiH
0

Turistička signalizacija do početka ljetne sezone u TK

Sarajevo-x.com
Tuzlanski kanton će dobiti novu turističku signalizaciju do početka ljetne turističke sezone. Turistička zajednica TK-a raspisala je tender za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izradu strateške studije.

U prvoj fazi realizacija ovog projekta planirana je evaulacija prospekata signalizacije, u drugoj javna rasprava u općinama, a zatim slijedi usvajanje završnog dokumenta na organima Turističke zajednice kojim će biti definirani svi neophodni aspekti za okončanje realizacije ovog strateškog projekta. Na koncu slijedi završna faza – instaliranje turističke signalizacije.

Sredstva za ovaj projekat je obezbijedila Vlada Federacije BiH, a cilj je da se do početka ljetne turističke sezone okonča projekat u svim njegovim fazama.

"Turistička signalizacija na području Tuzlanskog kantona će biti jedinstvena kako po izgledu, tako i po funkciji i na taj način želimo u jeku ovogodišnje turističke sezone olakšati posjetiocima ovoga područja da jednostavno dođu na svoje odredište za odmor, ali i da ih usmjerimo na sve turističke destinacije. U saradnji sa nadležnim općinskim organima i institucijama precizno ćemo odrediti svaku potencijalnu turističku destinaciju koja bi mogla biti zanimljiva turistima i posebnom signalizacijom ih usmjeriti u tom pravcu", izjavio je Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Tender za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izradu studije je raspisan, a posebna turistička signalizacija je zamišljena tako da, osim klasičnog usmjeravanja posjetilaca značajnim kulturno-historijskim spomenicima i vrijednim turističkim kapacitetima, ima poseban stimulativni faktor, tako da će biti na raspolaganju turistima detaljna uputstva, precizne mape sa označenim svim važnijim destinacijama na području Tuzlanskog kantona.