Završne riječi u Haagu
0
Tuđman se priklonio hercegovačkom lobiju
Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je pocetak kraja fasistickog projekta Herceg Bosne koji nije nista manje monstruozan od Republike Srpske: Stolac, Kostana Bolnica, Dretelj, Heliodrom, Vojno, Gabela, Gornji Vakuf, Pocitelj, Ahmici, Lasvanska dolina, Nadioci, Pirici, Dusa, Rastani, Mostar, Stari Most, Stupni Do, Vrbanja, Kiseljak, Prozor, Makljen, Capljina, Mokronoge kod Duvna, Busovaca - Kadica Strana, Zenica - Beogradjanka. Ukupno 13 000 pobijenih Bosnjaka. Dario Kordic je vec osudjen za drugi po tezini zlocin u ratovima na Balkanu nakon genocida u Srebrenici, to je Etnicko ciscenje Lasvanske doline, ova 6 će 100%biti osudjena samo je pitanje da li dozivotno ili na velike kazne.
Predlazem da ih Kardinal Puljic posjeti prije zvanicnog pocetka dozivotne robije.
evo kako ste prenosili vijest kada se radi o optuzbi muslimana, a gore se vidi kako istu prenosite kada jos nije optuzba ni donesena http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/080915067
HERCEG BOSNO, ZEMLJO BEZ SPOKOJA HERCEG BOSNA SINOVE JE DALA A DANAS JOJ NEMA NI RIJEČI HVALA
Onome ko je ucinio zlocin iz ovih ili onih razloga treba suditi ma o kome se radilo.Onome cija je vjecna ideja/zelja da stvori svoju zasebnu teritorijalnu jedinicu [u ovom slucaju Herceg-Bosnu ] da bi konacno ostvario svoja nacionalno-vjerska ,duhovna i ekonomska prava niko nema pravo da sudi pa ni Den Hag. Herceg-Bosna je ispravna zelja i ideja Hrvatskog naroda iz BiH,ali put do njene realizacije je tezak.Neki su pokusali da to ostvare silom nad drugima [u ovom slucaju nad Muslimanima BiH ] sto se ne moze prihvatiti. Treba ici demokratskim putem kao sto je na koncu npr. odluceno u juznom Sudanu.Republika Srpska je za nijansu razlicita jer su Srbi iz skupstini BiH 92-e bili protjerani,pa su nakon toga po sili prilika osnovali Srpsku skupstinu i R.S. Za stvaranje R.S. jednako su zasluzni i Srbi i Muslimani iz BiH ,a time i odgovorni za sve zlocine nastale u medjusobnom sukobu.
@ Denis Slazem se i pitam se kada ce novinari odgovarati za svoje zlocine !
budemo vidili koce da visi sljedeci put ..necemo imati sta i vjesati...ima vise cigana nego vas ..vi ste osudjeni i prodani ..moj pjadno 800-400=..haj neka ti sabere onaj profesor iz Stoca...sljedeca brojka ..to cu ti ja sabrati 2030g skutora haman za jedne cete izvidjaca ...NE RACUNAJUCI ZAPADNI NAPREDNI DIO..TU SAMO VI I POSKOCI MOZETE OPSTATI NECE TU NIKO CUVA VAS GOSPA..
Aaaaa opet cete vi muslimani visit po Stolackim banderama kao zrele kruske . Niste vi zaboravili 1993 a opet ce vam se ponoviti .
Stjepan Kljujic nije nikakav Hrvat nego obicni bosanski carsijas , pijanica i vucibatina.
@SUSKOVAC, odlicna poenta. Humano preseljenje je takodjer dio ove optuznice. Ima slucaj iz Kraljeve sutjeske kad je predstavnik HDZ-a nagovarao fratre iz samostana da nagovore stanovnistvo da se sele u Hercegovinu i da ce ako treba prenijet i samostan ciglu po ciglu samo da pristane na to. Fratar ih je poslao u MP3.
Najbolji primjer je Vares. Nakon sto su napravili masakr u Stupnom Dolu, nacelnik Varesa je okupio stanovnistvo i rekao ako ne krenete ka Kiseljaku, 15 tisuca krvozdernih mudjahedina ce vas pojest. I za jednu noc kompletan vares se evakuiso. A zasto? Zato sto vares nije bio uplaniran u BANOVINU, a dobro je posluzio za pricu o \"etnickom ciscenju\", djesba jarane. To ne pije vode, ima 15 hiljada svjedoka, eno ih trunu po SUSKOVOM.
Interesuje me samo kako Hrvatska propaganda opravdava \"humano prseljenje\" Hrvata. Odnosno izgradnju Fantomskih naselja Suskovo i Bobanovo. Nedavno su Fratri iz Sarajeva rekli javno koliko je bio pritisak od strane Bobana da se Hrvati isele iz Sarajeva, jer ako ostanu onda nisu pravi HRVATI. Kako to vi propagandisti pravdate? Sta se smislili, nesto slicno kao i sa Starim mostom, garant.
mene bas zanima na sto bi ličilo to sve da se \"uistinu\" radilo o udruzenom poduhvatu. Znači ba.iye su nekim \"sporadičnim incidentima\" uspjele prognat preko 100.000 Hrvata sa ejdnog relativno malog geografskog područja. Pa kome vi lažete? Sebi? Dobit ce popis a na njemu ce bit crno na bijelo ovo sto ja pricam. Mene bas zanima koja su to mjesta \"pohrvaćena\" i zelim da mi navedes gradove gdje su to muslimani nestali. Vidim da se b.yski moderator nemoze pomirt sa cinjenicnim stanjem u centralnoj Bosni pa mice moj komentar. o progonu HRVATA. Ajde da te cujem!
Ovo je pocetak kraja fasistickog projekta Herceg Bosne koji nije nista manje monstruozan od Republike Srpske: Stolac, Kostana Bolnica, Dretelj, Heliodrom, Vojno, Gabela, Gornji Vakuf, Pocitelj, Ahmici, Lasvanska dolina, Nadioci, Pirici, Dusa, Rastani, Mostar, Stari Most, Stupni Do, Vrbanja, Kiseljak, Prozor, Makljen, Capljina, Mokronoge kod Duvna, Busovaca - Kadica Strana, Zenica - Beogradjanka. Ukupno 13 000 pobijenih Bosnjaka. Dario Kordic je vec osudjen za drugi po tezini zlocin u ratovima na Balkanu nakon genocida u Srebrenici, to je Etnicko ciscenje Lasvanske doline, ova 6 će 100%biti osudjena samo je pitanje da li dozivotno ili na velike kazne.
Ova jedan usta.ski troll koji je napisao 10 koemtara pod drugim imenima ne shvata da su sudjenja protiv \"mudzahedina\" bila i koji je epilog, po svim tackama optuznice u slucaju Sefer Halilovic, Rasim Delic, Hadzihasanovic i Kubura dokazano da nije bilo ni primisli o etnickom ciscenju nebosnjaka, da ni jedan zlocin nije naredjen, i da se radilo o individualnim pojedniacnim zlocinima. Sefer je poptuno oslobodje, Rasim svih takaca osim tacke sto nije kaznio okrutno postupanje protiv 12 vojnih zarobljenika, Kubura dobio 1 godinu sto takodjer nije kaznio pljacku. S druge strane sudi se za drzavni projekat predjsednka Tudjamana da razbije drugu drzavu i ubistvo 10.000 Bosnjaka. Dakle neuporedivo, za sve ostalo je masterkard i usta.ska propaganda, koja je takodjer sa raznim Margeticima, Sagoljima i ostalim sme.cem stavljena na stub srama.
Koje to izasao iz svog stana \"sa klavirom\"??? Ne pricaj gluposti. Cekam dan kad ce bit suđenje za UDRUZENI ZLOČINAČKI PLAN istrebljenja sveg nebožnjačkog stanovništva od Bugojna do Doboja od \"osloboditelja! ABiH... da kolege mudžahedine ne spominjem u tom \"bratstvu\". Popis stanovništva ce to sve potvrdit. U to ne sumnjajte. Ako ima prave, docekat cemo i taj dan.
imam kucu u makarskoj i dobro poznajem vas zivot,,,,nez kako vas stid nije progovoriti protiv bosnjaka... pa bolan da vam nije nas nebi imali sta jesti....cijela bosna ljetuje u hrvatskoj i puni vam dzepove...zimi idete svi u zagreb da cistite wc-ove bogatasima.... aloooo ljudi vi zivite od bosnjaka....trebate imati veliki respect prema nama