Negativa(c) dana
0

Trla baba lan da joj prođe dan - u parlamentu

Sarajevo-x.com
Sa sastanka u PS BiH (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sa sastanka u PS BiH (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Novi sastanak pet stranaka održan u ponedjeljak u zgradi Parlamenta Bosne i Heregovine, nećete vjerovati, ponovo je završio bez ikakvih konkretnih rezultata osim dogovora da se nastave dogovorati.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, HDZ 1990, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Srpska demokratska stranka (SDS) i Savez za bolju budućnost (SBB) izgovor su pronašli u nedolasku predstavnika Socijaldemokratske partije (SDP) i Stranke demokratske akcije (SDA).

Predstavnici petorke danas su razgovarali o načinima deblokiranja procesa formiranja vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini ni u jednom trenutku ne pomislivši da su baš oni ti koji do beskonačnosti odugovlače sastavljanje parlamentarne većine.

I današnji sastanak pet stranaka bez rezultata

Čini se kako političari iz stranačke petorke uživaju u presipanju iz šupljeg u prazno pa će u utorak ponovo sjesti za isti sto, ovaj put na poziv predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH.

I dok za svoje dolaske ubiru dnevnice i koriste službena vozila, primaju administrativne plate vlast je još uvijek na stand-byju, a samim tim i bilo kakva pomisao na nastavak reformskog procesa i ispunjavanja obaveza koje naša zemlja ima na putu ka Evropskoj uniji i NATO savezu.

Ni na novom sastanku ne možemo očekivati previše konstruktivne priče i nuđenja konkretnih rezultata. Što bi rekli naši stari: trla baba lan da joj prođe dan.