Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije dobro urađena kad se gradila. Dosta je spomenika u BiH ovog tipa iz 1300-ih 1400-ih koji su bez restauracija i dan danas u dobrom stanju.
Dok se vladika Grigorije voza helikopterom, ovakva građevina propada na oči... bruka i sramota!
Pare... to je veza. Da sam ja slučajno vladika, eto, da se rodih kao muško, da su me krstili, odgojili u vjeri i da se zamonaših, nema šanse da bih trošila novac na luksuzni prevoz npr., dok ovakvi objekti, koji su stotinama godina omogućavali opstajanje vjere, koja je moj poziv, propadaju. I ovako, kao ateistkinja, ću pronjuškati način da dam neki prilog za obnovu..
Hvala da dodatnom objašnjenju, pošto stvarno nisam baš upoznata sa strukturalnom organizacijom crkve. Međutim, o prilogu i pričam, ne o petljanju u posao. Ako Grigorije ima novca da se rasipa, onda može da da jedan solidan prilog.. ako ništa, od sebe lično.. Na kraju krajeva, ko će kome pomoći , neg' svoj svome.. A činjenica je da u tom kraju (Travnik), ima sada mnogo manje pravoslavnih vjernika nego prije i da oni ne mogu samo svojim sredstvima, da obnove takve objekte.. Gdje je tu pravoslavna solidarnost.. Jel' preče napraviti negdje novu crkvu, koja će biti puna možda 10 dana u godini ili obnoviti istorijski objekat.. Možda nisam u pravu, ali eto ja to tako gledam..