Bjelašnica
0

Topovi rade, skijaši čekaju da se spuste niz padine

Sarajevo-x.com
Bjelašnica (Foto: Sarajevo-x.com)
Na olimpijskoj planini Bjelašnici uveliko traju pripreme za otvaranje zimske turističke sezone. Počelo je umjetno dosnježivanje staza, pa se iz preduzeća ZOI'84 nadaju da bi se prvi skijaši mogli spustiti niz padine i prije 15. decembra.

"U toku su pripreme za svečano otvaranje sezone 15 decembra. Uz podlogu od 10 centimetara snijega i umjetno osnježivanje staza, možda budemo u mogućnosti ugostiti prve skijaše i prije zvaničnog početka sezone", kazala je za Sarajevo-x.com Muamera Šehić, glasnogovornica ZOI'84.

Ona je istakla da će, kao i svake godine, na dan otvaranja turističke sezone svima biti omogućeno besplatno skijanje na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici.

"Vremenske prilike nam pogoduju. Nadamo se da će u narednim danima biti još snijega, jer s topovima ne možemo osnježiti cijelu stazu", dodala je Šehićeva.

Inače, već ovog vikenda, s prvim pravim snijegom, mnogi Bosanci i Hercegovci, ali i građani susjednih zemalja, pohrlili su na planine kako bi uživali u zimskim radostima i čistom zraku.

Podsjećamo, zimska sezona je otvorena na Jahorini. A, uskoro će ljubitelji snježnih radosti moći uživati i na padinama Bjelašnice i Igmana.