Komentari (107)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nerealno je što su danas radijatori hladno sto su cijene energenata pale za 40% al ovo je BiH pa svi uživamo 😂😂😂😂
nerealno vam se cesto sjetim mamica 😁😁
Nerealnoje da su vvam najveći dužnici javne ustanove zbog kojih i jeste u problemima, dugovi građanstva su nula naspram dugova javnih ustanova tako da vučemo isključivo za javne ustanove sa ovom novom cijenom. Nerealno je što je konstantno hladno i što noću se moram sa duplim dekama pokrivati da mi ne bude zima. Nerealno je da se čovjek ne može isključiti iz vašeg sistema jer mu cijevi prolaze kroz stan što je bila socijalistička taktika da vas održava u životu i koliko god da vas plaćaju usluga je ravna nuli. Radijatori više ne rade nego što rade. Bolje mi je otvoriti prozor prije ću se tako ugrijati.
neka izbace spisak dužnika kladim se da gradjani ne premašuju ni 20% duga nego sve javne institucije....
Normalno.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
dajte nam kalorimetre, grijanje 24 h dnevno pa koliko potrošim toliko i platim. u sred zime nema kupanja poslije 22h jer je hladno ................
pozdrav sa drine https://www.youtube.com/watch?v=tr2Ft6xilZI
smanjenje svakako ne ocekujemo ni u ludilu, ali ne treba ni da se diže cijena u ovoj situaciji
Od svih mogućih načina zagrijavanja (plin, struja, drva, ugalj, pelet...) najskuplje je centalno Sarajevskih toplana.... A nekada bilo najeftinije, jer je tako tehnološki i zamišljeno... Sve dok na čelo nisu došli "podobni" stranački direktori... Ne može se više podnosti nametnuti harač, a usluge 0/0... Pljačkaju svi od toplana, vodovoda, upraviitelja, do GRASA, pijačara, molera, mehaničara, doktora, policajaca, profesora, pljačkaju Srbi, pljačkaju Hrvati, pljačkaju Bošnjaci, pljačkaju hodže popovi, novinari lažu ... Država i sistem za ugnjetavanje u to smo se pretvorili
Koje si ti struke?
Orion Nemas ti pojma o grijanju!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Kakvo uskladjivanje cijena grijanja sa gasom!? Pa cijene gasa su nerealno podignute, da bi se mogla podici i cijena grijanje. Treba da budemo sretni sto ce nam podici grijanje samo za 20% i sto grijanje nije dostiglo cijenu najskupljeg gasa u Evropi! Ne sjecam se kada se uskladise plate sa cijenama koje rastu. Mi gradjani, na zalost nismo u ovoj igri!
Logicno za ovaj grad i za ovu drzavu, a kada krene sezona grijanja ujutru imamo grijanje do 10h, onda ga naravno iskljuce pa se smrzavamo do jedno 19h,pa kao onda ponovo puste. Marva je to.
@Dell 1, da, to je ono o čemu sam i ja pisala. I kažu nisu usklađivali cijene? Na taj način su oni uzeli od građana i više nego im treba. Drugim riječima KRALI SU NAS.
Zbog nekorigovanja primanja radnicima Toplana firma je u gubitku. Pod hitno primanja uposlenih (uhljeba) uskladiti sa platama zaposlenih u Bingu, toliko hvaljenom domaćem maloprodajnom lancu.
Hvali bingo drz se telecoma
Ovo ne treba dozvoliti, fakat...trebamo zaprijetiti bojkotovanjem placanja, pa da vidimo, ionako svi vec imamo konvektore po kucama...
Ja od ovoga mjeseca prestajem placati 82 km mjesecno za grijanje...zasto bih? Sjedim u hladnom stanu...upalio el grijalicu da malo umlacim...nedavno odem na sud da vadim uvjerenje o nekaznjavanju...kad pred jednom kanc 100 i kusur ljudi...kontam sta je kad iznutra se cuje" Toplane ptoyiv Muje Mujica."...pa jbt u ovom gradu niko ne placa grijanje...tako da necu ni ja...a na racunima nece vise biti" Zahvaljujemo na redovnom placanju...."
Nemoj se onda zaliti sto nemas posla i sto ti je ovakvo okruzenje! ;)
_"Iz Toplana su kazali da se zbog nekorigovanja cijena centralnog grijanja shodno cijeni gasa, ni gubici u skladu sa Zakonom o komunalnoj djelatnosti nisu u potpunosti pokrivali, preduzeće je u situaciji da ima gubitak i da nije u mogućnosti u potpuno izmirivati obaveze prema dobavljaču (KJKP Sarajevogas d.o.o.), tako da se cjelokupan sistem centralnog zagrijavanja Kantona Sarajevo može dovesti u pitanje." Ultimatum, prijetnja pred zimu? Ili dajte povečanje cijena grijanja, ili prestajemo sa grijanjem? Nije za građane realno očekivati poskupljenje grijanja. Svi vi, javna preduzeća, usklađujete cijene, ali još se nije dogodilo da se primanja građana, plaće i penzije usklađuju prema cijenama. Nerealno je očekivati bilo kakva poskupljenja, s'obzirom da smo plaćali najskuplji plin u Evropi, jer ste vi tako htjeli. Diktirali ste cijene. Što se mene tiče, možete se sad raspasti i prestati sa zagrijavanjem. Nisu vam uredne platiše prouzrokovale gubitke. Gubitke su vam prouzrokovale neplatiše i vaš rad. Sada povećanjem od 20% treba da budu kažnjeni i da plaćaju za one koje ne izmiruju svoje obaveze. Ovakvim načinom rada, poskupljenjima vi ćete prouzrokovati još veće dugove građana, jer mnogi nisu u mogučnosti dati onoliko koliko vi tražite, ili im energiju isporučujete neurodno, pa iz revolta ne žele da plate za nešto što ne troše. Napravili ste toliki monopol, da korisnik čak nije u mogučnosti da se odjavi sa centralnog grijanja, jer bi i dalje morao plaćati 40% paušala, od cijene grijanja. Nije realno podizati cijene grijanja 20%, a plin je pojeftinio 15%. To što govorite da niste usklađivali cijene godinama, lažete. Usklađivalo je vrijeme, vaše redukcije i bilo je perioda kada niste morali zbog vremenskih prilika grijati punim kapacitetom, a naplačivali ste puni iznos računa. Kako vas samo nije stid tako javno zavlačiti ruke u siromašni džep građana. Vas treba bojkovati, na bilo koji način vas bojkotovati. Pa propadnite do kraja!!!
Na sta se ti grijes Lady?
Cime se Bosanac grije, prvo slovo Z Zdrvma :)
ps moze i Šćumurom :)
@darkness11, hahaha, pa može i ZToplanama. :))))
Oni zaposljavaju a mi placamo.prestati placati i iskazati gradjansku neposlusnost.
Nema dzabe grijanja, ovo je grad !!!!
Grada i govana
@ali75, pametnjakoviću, ti otkrio toplu vodu? Glupane, jeste grad i niko ne traži niti očekuje besplatno grijanje. Problem je u vama što vi očekujete plaće za nerad. Problem je što kradete! AKO GRIANJE POSKUPI 20%, A CIJENA PLINA PLINA JE PALA ZA 15%, ZNAČI DA POSKUPLJENJE NIJE VIŠE 20%(ZA VAS), NEGO 35%. IDIOTI, OVO JE OČITA KRAĐA NARODA KOJEM STE SVEZALI RUKE SVOJIM MONOPOLOM, PA SE ČAK NE MOŽE NI ODJAVITI SA MREŽE JER VI TRAŽITE I DALJE DŽABA DA SE PLAĆA 40% PAUŠALA OD CIJENE GRIJANJA. tO TVOJE DŽABA, OKAČI MAČKU O REP NEZNALICO UHLJEBLJENA. OVVAJ NAROD TE HRANI GLUPANE!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Nerealno je očekivati da vi naplatite potraživanja od silnih novokomponovanih "građana" koji su koristili vaše usluge, a nisu plaćali, što je početak svih problema u kojima se nalazite. Nastavak je kao i u ostalim JP, zapošljavanje podobnih i nekompetentnih.. I sada sve te probleme prebacujete na nas budale koji pošteno plaćamo cijelo vrijeme.. Standardno bijedno..
bio sam u nekim gradovima po bosni koji su imali centralno koje nisu placali pa se sada griju "zdrvma", gledas moderne zgrade a okolo sve drva.... isto apokalipsa, drva po balkonima, parkinzima, pred ulazima, uz trafike...
Svako društvo (grad, država) može da istrpi samo određen procenat parazita. Kada taj procenat postane prevelik ode sve u tri lijepe..
Nerealno je da vam placam za uslugu koje nemam