BiH
16

Tmurno vrijeme za vikend: Zmajevi u subotu na Bilinom Polju igraju na kiši

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U narednim danima u BiH očekuje nas blago povećanje temperatura zraka koje će se kretati između 9 i 19 stepeni celzija.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u subotu nas očekuje oblačno vrijeme s obilnim padavinama. Kako navode, poslijepodne se u Hercegovini očekuju i olujni udari. Najviša jutarnja temperatura zraka kretat će se između 9 i 15 stepeni, a na jugu do 18 stepeni.

U subotu Nogometna reprezentacija BiH odigrat će izuzetno važnu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se 2016. godine održati u Francuskoj. Naime, na stadionu Bilino Polje u Zenici igra se utakmica Bosne i Hercegovine i Velsa.

Prema podacima AccuWeathera u Zenici će od 21 sat pa sve do iza ponoći padati kiša. Ipak sigurno je kako loše vrijeme neće pokvariti raspoloženje navijača koji će bodriti Zmajeve.

Zadnji dan vikenda će također biti oblačno vrijeme s kišom, a temperatura zraka većinom će biti između 7 i 14 stepeni.

U ponedjeljak nas očekuje isto oblačno vrijeme sa slabom kišom u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne, dok u drugoj polovini dana već možemo očekivati smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 8 i 18 stepeni.

Sunčano vrijeme u Bosni i Hercegovini možemo očekivati u utorak i to prije podne. U drugoj polovini dana ponovo će doći do naoblačenja sa zapada koje će poslijepodne usloviti padavine. Najviša dnevna temperatura zraka bit će do 19 stepeni.