BiH
6

Tihić ostaje u Njemačkoj još desetak dana

Anadolija
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić još uvijek se nalazi na postoperativnim terapijama na Heidelberg University Hospital u Njemačkoj.

Tihić je ponovo otputovao na medicinske terapije u Njemačku u utorak, 22. oktobra ove godine.

Kako je za Anadoliju potvrdio izvor iz SDA, Tihić bi na liječenju u Njemačkoj trebao ostati još desetak dana.

Iz te stranke su ranije potvrdili da se predsjednik Tihić osjeća dobro i da je proces oporavka uspješan.

Tihić je operiran u Njemačkoj 4. oktobra, dva dana ranije je otputovao u Njemačku. Ljekari su izrazili zadovoljstvo njegovim postoperativnim oporavkom.

Zadovoljan je bio i sam Tihić koji se ubrzo nakon operacije počeo kretati, a bio je i u kontaktu sa svojim saradnicima u Sarajevu, koji su ga posjećivali u Njemačkoj.

Lider SDA se uoči proteklih bajramskih blagdana vratio u BiH i nastavio postoperativni oporavak u rodnom Bosanskom Šamcu. U međuvremenu, 18. oktobra, u Prudu kod Bosanskog Šamca je održana sjednica Kolegija SDA.

Tihić je u međuvremenu kazao da je najvažnije u njegovom liječenju završeno. Kako je pojasnio, snimci CT-a pokazuju da je obavljena uspješna operacija i da je u stanju da radi.

Kako je ranije saopćeno iz SDA, od djetinjstva do sada, Tihić je imao ukupno četrnaest operacija, počevši od krajnika, slijepog crijeva, zapetljanja crijeva, povrede noge, kuka, debelog crijeva, pluća...