BiH
0

Terzić se izvinio borcima i građanima Sarajeva

FENA
Udruženje boraca "Bosnae - Zelene beretke" obavijestilo je svoje članove i građane Sarajeva da se predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić i "naš suborac" izvinio građanima na njegovoj krivo interpretiranoj izjavi koju su u političke svrhe iskoristili pojedinci.

Objašnjavajući nesporazum koji je nastao kao posljedica zlonamjerne interpretacije dijela njegovog obraćanja Parlamentarnoj skupštini BiH, Terzić je istaknuo kako je apsolutna laž da je građane Sarajeva nazvao ratnim profiterima.

  • Ako je kao rezultat te interpretacije bilo koji građanin Sarajeva povrijeđen, ja se uistinu iskreno izvinjavam. Utoliko više što sam kao i svi pravdoljubivi građani Bosne i Hercegovine rat proveo u redovima Armije BiH, braneći ovu zemlju tamo gdje je to bilo najteže i koštalo najviše, naveo je Terzić.

On je naglasio da je njegova izjava rezultat polemike sa Zlatkom Lagumdžijom, poslanikom u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a ne građanima Sarajeva.

  • To što je poslanik Lagumdžija dio izjave izvukao iz konteksta i još jednom slagao građane Sarajeva, govori najviše o njegovom osobnom licemjerju i političkoj nedosljednosti. Tim više što se ne libi zloupotrijebiti stradanje Sarajeva u prljavoj predizbornoj kampanji, koju je očigledno već započeo, navodi se u Terzićevom izvinjenju.