Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovim clankom se pogresno informise narod, vjerujem ne namjerno da se Jevrejska zajednica u opce pita u vezi Hagade. Hagada je vlasnistvo Sarajeva i niko, niko nema pravo odlucivati u BiH u vezi izmijestanja Hagade, ni Eli Tauber, ni Jevrejska zajednica BiH. Hagada nije vlasnistvo Jevrejske zajednice BiH, prema tome, nema sta o tome govoriti Eli ili bilo ko drugi, niti potvrdjivati, niti demantirati. Jevrejska zajednica nije nadlezna za Hagadu i tacka. Ucestali clanci o tome, nece nista promijeniti.
Neko vrijeme se nalazila u Italiji, a u Sarajevo dospijeva krajem 19. stoljeća -------------------------------- Ovo apsolutno nije tacno. Hagada je u Sarajevu vise stoljeca i nije tacno da je u Sarajevo stigla iz Italije krajem 19 stoljeca, nego puno stoljeca prije. Vjerovatno sa prvim jevrejskim doseljenicima iz Spanije.
Nikada je nećemo dati nekoj drugoj zemlji, nikada ! Ovo je naše kulturno ali i historijsko naslijeđe.