BiH
0

Tadić: Pobjeda SDS-a, pobjeda običnih građana

SRNA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić smatra da će "pobjeda SDS-a na predstojećim izborima biti pobjeda svakog običnog građanina u RS-u".

"Naš plan za pobjedu može da donese novo vrijeme u Republici Srpskoj. Garantujem da će, ako ga se budemo držali, RS progledati onako kako treba i biti onakva za kakvu smo se borili kada smo je stvarali. Mnogobrojni problemi 12. oktobra neće nestati, oni ostaju da ih rješavamo", poručio je Tadić na preizbornom skupu u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, nakon plana za pobjedu dolazi plan za promjene, jer SDS zna šta smeta narodu i šta očekuje narod.

"Nećemo više da budemo prinuđeni da učimo kako da se snalazimo, hoćemo da učimo kako da radimo i da diplome koje dobijamo nešto znače. Nećemo više da dižemo kredite, zadužujemo se, prosimo i čekamo da nam neko nešto da. Nećemo više da preživljavamo, hoćemo da živimo u Republici Srpskoj", poručio je Tadić.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da SDS ima zadatak da u ovoj godini ujedini srpski narod i da se krene u razvoj tog bh. entiteta.

"Da otvaramo nova radna mjesta, da ne zatvaramo fabrike, da pomognemo onima koji su ugroženi i da pomislimo na one koji nemaju. Kako ćemo napraviti državu u kojoj se cijeni rad i da budemo društvo koje ne živi od kredita već od svog rada - možemo samo ako dođe poštena vlast kome će interes naroda biti ispred ličnog", poručio je Bosić.

Nosilac liste kandidata SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Darko Babalj smatra da će najveći problem nove vlasti, prije početka ekonomskog oporavka, biti suočavanje sa kriminalom i korupcijom.

Kandidat SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Nebojša Popić smatra da je došlo novo vrijeme za Istočno Sarajevo i život njegovih građana.

"Glasajte za budućnost, bolje sutra, našu djecu i ljude u RS-u. Radnicima bivše Rasklopne opreme - RAOP riješićemo dugovanja, a ljekarima i medicinskom osoblju vratiti dostojanstvo u novom kliničkom centru u Kasindolu", rekao je Popić.

Nosilac liste kandidata SDS-a za Narodnu skupštinu Rs-a Milovan Bjelica rekao je da SDS-PUP-SRS Srpske moraju obezbijediti apsolutnu skupštinsku većinu u parlamentu Srpske i imati 45 poslanika, dok je kandidat SDS-a za Narodnu skupštinu LJiljana Bogdanović pozvala žensku populaciju da u što većem broju izađe na izbore i glasa za SDS, jer je to presudno za pobjedu.

Kandidat SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Marinko Božović obećao je da će se boriti za interese građana Istočnog Sarajeva i zalagati se za decentralizaciju RS-a i njen ravnomjeran razvoj.

Predizbornu tribinu organizovali su opštinski odbori SDS-a Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.