BiH
0

Sutra sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebao bi na sutrašnjoj sjednici razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH, drugo čitanje, i Prijedlog zakona o internoj reviziji u institucijama BiH, također drugo čitanje.

Na obimnom dnevnom redu također se nalaze Prijedlog Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, drugo čitanje, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici čiji je predlagač Komisija za vanjsku trgovinu i carine.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, čiji je predlagač poslanik Ekrem Ajanović, s mišljenjem Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku.

Rasprava bi se trebala voditi o Izvještaju o radu i poslovanju Javnog radio-televizijskog servisa BiH, s Izvještajem o radu Upravnog odbora, zatim Izvještaju Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine o izvršenoj reviziji BHRT za 2005. i 2006. godinu, i o izvještaju Kancelarije za reviziju institucija BiH o izvršenoj reviziji u 2006. godini u nizu državnih institucija.