BiH
0

Sutra doček učesnika biciklističkog maratona "Kragujevac - Mostar 2007."

FENA
Sutra u 15.00 sati na Rimskom mostu na Ilidži zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić i predstavnici Biciklističkog saveza BiH upriličit će doček za učesnike 4. tandema biciklističkog maratona "Kragujevac – Mostar 2007.", saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Maratonci su startali u Kragujevcu u srijedu u 10.00 sati, preko Užica i Višegrada stići će u Sarajevo, a krajnje odredište im je Mostar.

Tom prilikom dogradonačelnik Jurišić primit će uime Grada Sarajeva plaketu od učesnika maratona kao znak zahvalnosti za dosadašnji doprinos uspješnom utemeljenju tradicionalnosti manifestacije.

Maraton se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednika R Srbije Borisa Tadića i Ambasade BiH u Srbiji i pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca i gradova kroz koje biciklisti prolaze: Užica, Višegrada i Sarajeva.

Cilj ovog maratona je: zbližavanje građana dviju zemalja posredstvom sporta, sportska razmjena i afirmacija sporta kao zdravog načina življena. Grad Sarajevo osigurao je smještaj za učesnike ovog maratona sutra u Sarajevu, a prema programu biciklisti iz Sarajeva polaze 29. jula u 09.00 sati a u Mostar stižu u 15.00 sati.