Komentari (138)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To ministre svaka cast!! samo naprijed !! na sljedecim izborima ima najvise glasova da pokupis ... svaka cast ;)
Konacno spona izmedju obrazovnog sistema i trzista rada! Bravo Suljagicu! Nadam se da ce i preostalih 11 ministara obrazovanja uciniti isto.
zvuci dobro samo da to bude i u praksi sprovedeno jer samo sa realnim odabirom zanimanjem moze covjek uspjeti.Mislim da se mora vise raditi na davanju informacija ucenicima o vrjednostima zanimanja kao sto su tehnika elektro i omoguciti im fleksibilniji sistem skolovanja, mislila sam da mogu imati mogucnost da upisu iste fakultete kao sa gimnazijom ucenjem dodatnih predmeta koje nisu imali mogucnost uciti u svom predhodnom srednjoskolskom programu a potreban im je za nastavak n.p.r. iz elektrotehnicke ucenik zeli da ide na pravo a fale mu neki predmet sto nije imao u okviru tog programa a ostali rezultati su zadovaljvajuci.Neznam koliko sam biti jasna u ovome ali jedna me stvar puno boli, posto zivim van Bosne prinudena sam cesto da prevodim tekstove i kad udem na stranicu google prevod nigdje mi nejma bosanskog jezika samo srbski i hrvatski.Cesto mi bude problem jer ima mnogo rijci koje ne razumjem. Poz
Citam komentare i ne shvacam sta ljudi govore. \" Ne da mom djetetu da ide u gimnaziju\" , \" tjera me u geodetsku\" i komentari te vrste. Ministar uopce nije zatvorio gimnazije, samo je pojacao konkurenciju. Manje djece se prima, pa nek se upise ko moze, pa ne da bude \' treci ispod ucenika generacija sa nulom iz matematike\' (kao prosle godine) .Posto su gimnazije ocito najvise trazene, od buducih gimnazijalaca se trazi da budu najbolji. Ili najspretniji ;) Iako, sa druge strane, jeste li ikad prosli pored ijedne tehnicke skole? Jeste li vidjeli momke koji idu u tu skolu? Svaki od njih je sa nozem. Tuku se iza skole, roditelji prijete sjekirama itd.. Smatram da ministar treba prvo urediti kvalitet i sigurnost skola, a ne da se majke sekiraju hoce li im se sin vratiti iz skole ziv.
realno. svaka cast. ja mislim da smo zemlja sa najvecim brojem nezaposlenih pravnika i ekonomista.
država to sam ja.narod je stoka. ja sam ja,tj.država.
Svaka čast Suljagiću!!! Ovo je jedini pošteni političar koji sjedi u Vladi KS. Šteta što njegov primjer ne slijede ostali ministri i političari!!!
\"Više od 400 djece koja su se prijavila za gimnazije nisu zadovoljili kriterije. Neki od njih su položili i prijemni, ali nisu imali ostale elemente potrebne za upis u gimnazije\" Koje oni to kriterije još treba da zadovolje da bi se upisali? Valjda ako polože prijemni treba da budu primljeni, zar to nije jedini element pored uspjeha u osnovnoj koji se ocjenjuje?
Ma y.e.beš školu. Ja ću na političke nauke.
Razgovarala? Mislis, fatala diktat, draga Edita G., jer ovdje nema ni jednog pitanja, samo otkucani monolog.
Opet zabava za narodne mase. Savrsen PR-ministar sa zasukanim rukavima, (opet) pod pritiscima, a on posten, (opet) sam protiv svih, za narod, za buducnost, bla, bla, bla... Nema veze sto ove njegove promjene nece donjeti nista pozitivnoga, niti ce rijesiti problem (osnova ekonomije, moj ministre glasi: trziste nije problem, ako je roba kvalitetna i ako zaista hoces da popravljas stvari, popravljaj ono sto je stvarni problem, a ne ono sto ce se najlakse \'popusiti\' ), vazno je da mi mislimo da on nesto radi. Narod koji pusi ovakve fore i zasluzuje ovakvog ministra. Najgore sto je on jos i najbolji, ostali se ne znaju cak ni prodati. Nema spasa ovoj zemlji
Čovjek stvarno radi kako je došao na vlast, ali sve pogrešno.
Suljagicu svaka cast za ovaj potez. Samo jos, molim te, ukini one privatne fakultete koji se zavrsavaju, ko nekad sto se sredjivala vanredno srednja skola,odes uplatis i dobijes diplomu srednje skole, a sada je to postalo na fakultetima, jos uplate za radno mjesto i dobiju ga i onda guzeljaju tu na tom poslu nit sta rade, kafe ispijaju a placu primaju. Oni koji su ucili i u srednjoj i na fakultetu oni po birojima hodaju. Molim te sredi ih sveeee...
Treba li ti ime i prezime, nazvi skola, i ime osobe za koju se zna godinu dana da će začepiti tu poziciju. I ministre ne seri molim te..
Pa kakva je ovo država za čovjeka?
Valter se vratio!
ODUZIMATI PRAVO IZBORA, TJERATI DIJETE NA NEŠTO ŠTO NE VOLI, SPUTAVATI NJEGOVU IDEJU I MAŠTU, PRAVO PEDAGOŠKI, NEMA ŠTA . STRAŠNO, KO STE VI DA NEKOME ODREĐUJETE ŠTA ĆE ON RADITI I U KOJU ŠKOLU ILI FAKULTET UPISATI , HALO BA !!!!!!! AKO VAM FALI FIZIKANERA, FINO SVOJOJ DJECI LOPATU U RUKU PA NEKA IRGETE ! ODVRATNI STE !!