BiH
0

Suđenje za ubistvo: Kovačević imao 1,91, a Botić 2,95 promila alkohola u krvi

Piše: D. Brkić
Ugostiteljski objekt Royal (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ugostiteljski objekt Royal (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U nastavku suđenja Amiru Kovačeviću (43), optuženom za ubistvo Kristijana Botića (37), pred Sudskim vijećem Kantonalnog suda u Tuzli svoj nalazi i mišljenje interpretirao je sudski vještak Nusret Prohić.

Naveo je kako optuženi Kovačević nema psihijatrijsku dijagnozu, te da je krivično djelo izvršio u stanju nebitne smanjene sposobnosti.

"U vrijeme izvršenja krivičnog djela Kovačević je imao 1,91 promila, dok je Botić imao 2,95 promila alkohola u krvi“, naveo je sudski vještak.

Pred Sudskim vijećem svoje svjedočenje su imali Jasmin Ibričić i Mevludin Jazavčević, poznati tuzlanski muzičari, koji su kobne noći, 9. septembra, svirali u Royalu. Istakli su kako Botića i Kovačevića veoma dobro poznaju te da ništa nije upućivalo da će se noć završiti tragično.

"Pored nas pjevao je fudbaler Mladen Krstajić i još nekoliko gostiju. Kristijan je tražio pjesmu 'Da te nije Alija', koja je otpjevana nekoliko puta. U nekoliko navrata Kristijan je prilazio stolu za kojim je sjedio Amir, ali mi nismo mogli čuti o čemu su razgovarali“, naveo je Jazavčević.

Nakon verbalnog i fizičkog obračuna, Kovačević je ispred motela Royal u Botića ispalio šest hitaca iz pištolja. Od zadobijenih povreda Botić je deset dana kasnije preminuo na UKC Tuzla.