BiH
201

Suad Zeljković: Ovo je terorizam, ovo ni agresori nisu radili!

Anadolija
Suad Zeljković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Suad Zeljković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković, komentirajući traumatične događaje koji se posljednjih dana dešavaju u Sarajevu poput redukcija vode, blokada gradskog saobraćaja i današnje obustave isporuke plina, kazao je za agenciju Anadolija da iza svega stoji politika.

Ističe da će se situacija u Kantonu Sarajevo popraviti onog trenutka kada "ostave Vladu Kantona da radi svoj dio posla".

"Sasvim je izvjesno i siguran sam da su ovo politički udari, da su ovo namještene situacije, da je ovo atak na građane Sarajeva koji ponekad prelazi mjeru. Čak ni agresori za vrijeme rata nisu radili ono što se sada radi. Isključiti struju, isključiti vodu, gas, po meni je ravno terorističkom činu! Ko ima hrabrosti i po čijem nalog se to odvija? To je produkt demokratije koja je prešla u anarhiju, ali bojim se da čak nekad ni to nije razlog. Ovo je dirigovano", kazao je Zeljković.

On nije kazao na koga tačno misli u svojim optužbama, ali očigledno je aludirao na svoje političke oponente u Kantonu Sarajevo.

"Danas se u Briselu nešto događa i jučer je trebalo izazvati probleme u Sarajevu. To je ona stara priča da kad Sarajevo padne, past će i država. Ne mora biti tačno, ali može biti dijelom istinito. Trebalo je na ulicama Sarajeva uoči popisa, uoči važnih odluka koje naši prvaci trebaju donijeti, izazvati nezadovoljstvo, eventualno demonstracije i onda kupiti jefitine političke poene", rekao je Zeljković.

U tom smislu naveo je i potez ministra za obrazovanje, nauku i mlade u ostavci u Vladi Kantona Sarajevo Damira Marjanovića koji je danas besplatno prevozio građane Sarajeva.

"Ministar koji neće da radi svoj dio posla prevozi građane i besplatno kupi jeftine poene. Eto, neka on kaže šta je to", rekao je Zeljković.