Dragan Čović
0

"Stvorićemo BiH po mjeri svakog čovjeka"

SRNA
Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH u naredne dvije godine stvoriće BiH po mjeri svakog čovjeka, sa Hrvatima kao ravnopravnim narodom, jer ovako uređena BiH nema budućnost i uslove za priključenje NATO-u i EU, istaknuto je na predizbornom skupu ove stranke održanom u Žepču.

Predsjednik ove stranke Dragan Čović rekao je na jučerašnjem skupu da u njihovom projektu ustavnih promjena jasno stoji da će se zalagati za ekonomsko jačanje, privredni razvoj, te za pravnu državu jednaku za sve njene građane, bez politički montiranih sudskih procesa.

On je izrazio uvjerenje da će HDZ BiH na predstojećim izborima osvojiti više od 130.000 glasova, a njihov kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto i više od toga.

"Pozivam Bošnjake da se odreknu prava biranja hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Imate dovoljno svojih kandidata i birajte između njih, a Hrvatima dopustite da sami biraju svog. Ovoga puta Martinu Ragužu poručujem da će završiti kao i 1990. godine kada se kandidovao u ime Saveza socijalističke omladine", rekao  je Čović ističući da je "svaki glas za Martina Raguža glas za Željka Komšića".

 Kandidat HDZ-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto istakla je da HDZ želi da radi na privrednom rastu i razvoju, na rješavanju pitanja nezaposlenosti, da želi ekonomski da ojača BiH, te dalje radi na socijalnom programu.

"Poručujem vam da ću uvijek imati vremena za socijalno ugrožene i sve one koji trpe zbog ovakvog uređenja nefunkcionalne i neodržive BiH", istakla je Krišto naglašavajući da će svoj doprinos dati i izgradnji pravne države i vladavine zakona.

Ona je nevela da takva BiH neće postojati sve dok se ne donese temelj na kojem će se izgrađivati zemlja u kojoj će zakoni vrijediti isto za sve, za predsjednika, ministre i za običnog čovjeka, jer svaki pojedinac zaslužuje pravnu sigurnost.