BiH
111

Studirajte medicinu na Univerzitetu SSST

Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST) u akademskoj 2015./2016. godini upisuje drugu generaciju studenata na studij medicine na engleskom jeziku -Sarajevo Medical School.

Po završetku šestogodišnjeg studija medicine(dvanaest semestara) diplomanti stiču zvanje doktora medicine.

Prvi medicinski fakultet u regiji ovog ranga koristi postojeću infrastrukturu u glavnoj zgradi kampusa Univerziteta SSST pri čemu njegove najsavremenije laboratorije i auditorijumi zauzimaju cca 1800 kvadratnih metara prostora.

Univerzitet SSST svim studentima obezbjeđuje najsavremeniju literaturu na engleskom jeziku neophodnu za praćenje nastave i pripremanje i polaganje ispita, što su troškovi uključeni u iznos školarine.

Studenti se educiraju ne samo iz naučnih oblasti prevencije, dijagnosticiranja i liječenja bolesti, već razvijaju i umijeće uspješnog komuniciranja sa pacijentima kroz neposredan kontakt s njima. Već od prve godine studija studenti obavljaju pretkliničku i kliničku praksu u Kliničkom centru u Sarajevu (KCUS) i drugim zdravstvenim ustanovama u BiH (klinikama, bolnicama, domovima zdravlja i službama hitne pomoći), sa kojima je Univerzitet SSST potpisao sporazume o saradnji.

Nastavni kadar uglavnom sačinjavaju Bosanci i Hercegovci koji su se školovali u inostranstvu i od kojih većina ima značajnu radno iskustvo, te profesori sa Univerziteta u Buckinghamu i članovi Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti u Sjedinjenim Američkim Državama (BHAAAS).

Prijemni ispit se sastoji od četiri dijela: engleski jezik, biologija, hemija i fizika, te intervjua sa kandidatom, pri čemu kandidati mogu polagati najviše dva predmeta u jednom ispitnom terminu.Kandidati koji na SSST prelaze sa drugih medicinskih fakulteta u regiji (transfer studenti) rade samo test iz engleskog jezika.Kandidati mogu ponovo pristupiti polaganju prijemnih ispita, ukoliko su nezadovoljni ostvarenim rezultatom.

Termini prijemnih ispita: 18.juli, 15. august, 5. i 19. septembar, sa početkom u 9:00 sati na Univerzitetu SSST, Hrasnička cesta 3A, Ilidža, Sarajevo Za više informacija, molimo posjetite http://ssst.edu.ba/ i/ili kontaktirajte Univerzitet SSST na:

Admissions: +387 33 975 001 (002) PR Office: +387 33 975 003 [email protected] [email protected]