ASUBiH
0

Studentski ljetni kamp na Boračkom jezeru

Sarajevo-x.com
Boračko jezero
Boračko jezero
Asocijacija Srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASUBiH) i The Organising Bureau of European School Student Unions (OBESSU) organizuju "iCare: Prvi evropski studentski ljetni kamp" koji će se održati na Boračkom jezeru u periodu od 23. do 30. augusta ove godine.

OBESSU je organizator i generalni sponzor kampa, dok ASuBiH ima ulogu partnerske organizacije i domaćina kampa. Sam projekat je odobrila Evropska komisija iz Brisela.

Ovo je prvi kamp koji će okupiti oko 50 srednjoškolaca iz preko 20 zemalja Evrope u trajanju od sedam dana. Bosna i Hercegovina i ASuBiH su dobili čast da postanu domaćini ovog važnog događaja za sve srednjoškolce u našoj zemlji i Evropi uopšte.

Za vrijeme trajanja kampa predstaviće se rad OBESSU-a koji predstavlja jedinu i najveću uniju svih srednjoškolaca u Evropi, zatim Asocijacije srednjoškolaca u BiH, koja nastoji povezati srednjoškolce u zemlji, i njihov standard približiti standardu kakav oni imaju u zemljama Evropske unije. Planirano je mnogo radionica i aktivnosti koje će pomoći zbližavanju mladih iz različitih zemalja, i različitih kulturnih i religijskih pozadina.

Također, ovaj kamp ima i edukativni karakter, a edukacije će pomoći mladim srednjoškolcima da se obuče u poljima koja su značajna za njihovu dalju afirmaciju.