BiH
2k

Studenti s Pala: Drago nam je što je studentski dom nazvan po Radovanu Karadžiću

Piše: A. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Studenti Univerzitetskog centra Pale i Univerziteta u Istočnom Sarajevu nemaju ništa protiv toga što studentski dom na Palama nosi ime po haškom optuženiku Radovanu Karadžiću.

Prema njihovim riječima, drago im je što je dom konačno otvoren i što će studenti koji budu studirali na Univerzitetskom centru Pale imati svoj kutak za odmor i učenje.

"Drago mi je što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas konačno otvorio ovaj dom. Kažem konačno, jer su postojala mnoga osporavanja te ideje, ali smo zajedno uspjeli u toj namjeni. Nisam znala da će nositi ime po Radovanu Karadžiću, ali se slažem s tom idejom", kazala je za Klix.ba studentica Jovana s Pala.

I njena kolegica Nikolina bila je sličnog mišljenja, kazavši kako će svim studentima koji u narednom periodu budu studirali na Palama i boravili u novoizgrađenom domu, biti mnogo bolje.

"Pale su u posljednje vrijeme zaista postale centar društvenih i kulturnih dešavanja, a drago mi je što se svečanostima kao što je današnja uzdižemo još više. Studentima će sigurno biti bolje u narednom periodu i drago mi je što dom nosi ime po Radovanu Karadžiću", izjavila je Nikolina.

Studentica Vesna je međutim bila skeptična o pitanju useljavanja studenata, jer kako je kazala, zna da postoje sporni akti.

"Bit će dobro ako se studenti ikada usele u taj dom, s obzirom na sve sporove i negodovanja sa strane. Hvala predsjedniku Dodiku što je našim kolegama iz drugih dijelova Republike Srpske omogućio da dođu i studiraju na Palama", zaključila je.