Univerzitet New York potvrdio
0

Studenti Američkog univerziteta u BiH mogu završiti studije

SRNA
Državni univerzitet New York, koji je prekinuo saradnju sa Američkim univerzitetom u BiH, omogućit će studentima ovog univerziteta u BiH da završe započete studije.

Ugovor o davanju dvostrukih diploma istekao je 1. novembra 2011. godine i Državni univerzitet New York nakon isteka neće obnoviti partnerstvo sa Američkim univerzitetom u BiH, ali je obavijestio studente da će moći da se upišu direktno na kampus Univerziteta New York da bi završili studij i dobili diplome.

Studenti imaju mogućnost da se upišu direktno na kampus u New Yorku ili da završe program kroz učenje na daljinu. Državni univerzitet New York kontaktirao je svih 285 studenata koji su bili upisani u program u maju 2011. godine ili prije toga. 

Državni univerzitet New York poziva nove aplikante da se upišu na svoj program direktno, naglašavajući da novi studenti ne bi trebalo da se upisuju na Američki univerzitet u BiH očekujući da će dobiti diplomu Državnog univerziteta New York, jer takva mogućnost više ne postoji.

Sa namjerom da budu minimizirane nejasnoće u javnosti, 15. decembra 2011. godine, Državni univerzitet New York zatražio je da sve informacije koje se tiču ovog univerziteta budu uklonjene sa web-stranice Američkog univerziteta BiH. Američki univerziteta BiH još nije ispunio ovaj zahtjev, saopšteno je iz Državnog univerziteta New York.

Državni univerzitet New York najveći je univerzitet u SAD, sa najviše ponuđenih programa, sa više od 467.000 studenata koji se obrazuju u više od 7.500 različitih oblasti studiranja i sertifikovanih programa raspoređenih na 64 kampusa i sa gotovo tri miliona bivših polaznika širom svijeta.