Proizvodit će se u Hrvatskoj
0
Stručnjaci KCUS-a razvili implantat za prelom kuka
Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislili ste \"Implantat za saniranje povreda kuka\"? Ovako zvuci kao da implantat sluzi za prelom kuka? Joj, vi ste svakim danom sve nepismeniji - pravac osnovna skola!
@hojrat - magarče neobrazovani ovo što su u stručnjaci KCUS-a (čitaj dr. Dizdar) razvili nije ovo što ti trabunjaš...\"u kostima ubacuje se ovaj implantat koji če da nadomjesti pravi kuk!..\". Malo bolje pročitaj tekst ako si već poluobrazovan \"\"Ugradnja ovog implantata pruža punu stabilnost, idealnu anatomiju reponiranog i stabiliziranog kuka, brzu pokretljivost i bezbolnost te vrlo brzo ustajanje i oslonac na operariranu nogu.\" Znači pacijent i dalje upotrebljava vlastiti kuk samo što je nadkoljenična kost (duga kost- femur) spojena sa sistemom dva šarafa(slobodni prevod). A implantat koji će nadomjestiti pravi kuk zove se TOTALNA PROTEZA KUKA http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CCYQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.akromion.hr%2Fdefault.aspx%3Fid%3D391&rct=j&q=proteza%20kuka&ei=55pCTo_nK8rJsgaXqcy3Bw&usg=AFQjCNFZTtwW9_k8izV3r9OMR2Ae9bt9Iw&cad=rja \".....sinko sjedi da ti ujka popaj objasni neke stvari! \" UJKA POPAJ PRVO TI SAM SEBI POJASNI NEKE STVARI .
Sad nek neko rekne Bosanci glupi HAH !!!
gdje li su popalili crteze
Mozda ce se u Hrvatskoj kupit lova, al ti si u Hercegovini tako da je gubis i ti
namjerno sam pogledao komentare, da vidim dal ce biti negativnih komentara ocekujuci samo komentare podrske... kad tamo obratno, vecina negativaca sjedi za racunarom i truje sve oko sebe...nccc
koji glupan ovaj =)..hehehe..mozda da posmatras to kao \"bosanci izumili, a hrvati ce da crnce za njih i proizvedu..\", mada mislim da je ovo odlican potez kojim se koristi ulazak jrvatske u eu, jer ce lakse biti plasirati to na strana trzista! pametan, potez, podrzavam proizvodnju tamo..da i mi nekog izrabljujemo konacno, da crnci za nas! :)) um caruje, snaga klade valja! :)) u svakom slucaju, podrzavam partnerstvo sa nasim zapadnim susjedom, gdje nema primitivaca poput ovih nasih ( kao sto je =) )
ja mislim da je ovo ipak najvecim djelom majorizacija i napad na RS :D kako su se samo usudili nesto razvijat, a da nisu isli na konsultacije sa snsd-om... ccc , kakav udar na rs
i svaka čast stručnjacima!!! svaka inovacija je korak naprijed za nas, bez obzira šta neki ovdje misle o našim ljekarima najgore je pričati o nečemu o čemu nemaš pojma
eh kad bi moglo išta u ovoj bolnici proći bez gavrana.. bajdevej, nije kbc već ukc tuzla ;)
Stručnjaci KCUS-a???? Hahahahaha cuj stručnjaci ,bas ste nas nasmijali danas.Ne znaju dijagnosticirati gripu,vidimo koliko jadne djece umire ili ostaje trajno ostecenog zdravlja zbog ovih stučnjaka.
@ cvekla haveru da znaš kako si samo ispo glup i ti i ovi što su ti glasali sad bi odmah ugasili komjuter i pokrili sa dekom po glavi,al nema veze sinko sjedi da ti ujka popaj objasni neke stvari! Kao prvo izgleda ne pozunaješ riječ implantat,to ti je medicinski uređaj koji služi za nadomještanje biološke strukture u čovjekovom tijelu u ovom slučaju kuka!Znači u naslovu piše \"Stručnjaci KCUS-a razvili implantat za prelom kuka\" tj kada se kuk prelomi a to se dešava u 80% slučajeva kod starijh osoba koje su sklone osteoporozi tj manjku kalcija u kostima ubacuje se ovaj implantat koji če da nadomjesti pravi kuk!Nadam se da sada razumiješ riječ implantat(umetak)! Prvo skoči pa onda reci hip hop magarče neobrazovani!
tesko onom koga dopadne nas kuk :)
Koji strucnjaci ? :)
Fakat konacno i ljepa vijest, smrt fasaizmu i nacionalizmu!!!!!!!!!!
Tako to rade pametni, uskoro ce hrvatska u EU, zato su nasi i odlucili da to proizvode u hrvatskoj kako bi se bez problema, carina i kojekakvih nameta moglo lijepo prodavati po Evropi, konacno jedna lijepa vijest, BRAVO NASI