BiH
2

FOTO / Stranka za BiH održala predizborni skup u općini Centar

Klix.ba
U prepunoj sali MZ “Bardakčije” sinoć je održan predizborni skup SBiH Centar-Sarajevo za mjesne zajednice Park-Višnjik, Bardakčije, Mejtaš-Bjelave i Breka-Koševo 2.

Skup je pozdravio Suvad Kerla, nosilac liste za Općinsko vijeće Centar-Sarajevo. Tim povodom, između ostalog, naglasio je da je u dosadašnjem sazivu ova Stranka dala nemjerljiv doprinos u radu Općinskog vijeća. Od 900 inicijativa, prijedloga, vijećničkih pitanja i slično, koja su razmatrana na ovom organu, oko 300 su inicirali vijećnici Stranke za BiH. Sastav liste za ove izbore, gdje su oko polovine mladi kadar, je veoma perspektivan. To su obrazovani, ambiciozni i čista obraza koji znaju šta i kako treba raditi i uraditi u Općinskom vijeću.

Također, prisutnima su se predstavili i kandidati sa ovog područja: Sadeta Filipović-Abduzaimović, Mehmed Brkić, Adem Kurtović I Murat Škamo.

Na skupu je predstavljena izborna platform SBiH Centar-Sarajevo na općim izborima 2012. godine. Prisutni građani mogli su izraziti svoje želje i planove u vezi pitanja koje treba prioritetno rješavati u ovim mjesnim zajednicama u narednom periodu, saopćeno je iz SBiH.