BiH
0

Stranka za BiH održala centralni predizborni skup u Bugojnu

FENA
U pozorišnoj sali Kulturno-sportskog centra u Bugojnu sinoć je održan centralni predizborni skup Općinskog vijeća Stranke za BiH na kojem su predstavljeni kandidati te stranke za Općinsko vijeće.

Gosti skupa bili su Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH, i potpredsjednik Gradimir Gojer. U obraćanju prisutnima oni su istakli da ta stranka, nakon izvršene interne revizije i odlaska ljudi koji, po njima, ne zaslužuju da budu njeni članovi, ponovo dobiva snagu i povjerenje građana.

"Građanima BiH danas je gore nego 1996. Pobijedili smo rat i gledali s optimizmom u budućnost. Nažalost, sedamnaest godina nakon tog perioda imamo jedno ogromno beznađe. Prije dvije godine narod je posegnuo za promjenama, a oni koji su nudili promjene nisu rekli da promjene mogu biti nagore. Ti isti su nam nudili poštenje i pravdu, u što su se zaklinjali, a nepotizam i kriminal im je način života. Oni su danas opozicija narodu i građanima BiH, evropskom i NATO putu BiH. Jednostavno, zakočili su državu, i mi smo u veresiji. Zato ćemo ih kazniti ove godine tako što ćemo izaći na izbore i glasati za poštene ljude i kandidate čistih ruku i neukaljane prošlosti, a oni su u Stranci za BiH"m kazao je Jerlagić.

Komentirajući aktuelnu političku situaciju u BiH, Gradimir Gojer je istakao da je Stranka za BiH oživjela i svojim glasovima "pomogla rušenju nenarodne vlasti u Goraždanskom i Sarajevskom kantonu".

"Taj proces će se nastaviti u Zeničkom kantonu, a završiti u Tuzlanskom kantonu. Ali mi se nećemo služiti lopovlukom, kao ovi danas, da zadrže fotelje. Borit ćemo se svim demokratskim sredstvima da sačuvamo ono što su borci Armije RBiH odbranili i da budemo u vlasti 2014. Otjerali smo iz stranke lopove i sve one koji su sjedili na tri stolice. Toga više nema. Ostali su samo vjerni članovi i oni koji vole državu BiH", naglasio je Gojer.

Nosilac liste OS Stranke za BiH za Općinsko vijeće u Bugojnu prof. Mirsad Bušatlija kazao je između ostalog da je ta stranka od održavanja kongresa u septembru prošle godine na teritoriji bugojanske općine dobila oko 1.500 novih članova.

"Na izborima očekujemo rezultat koji će nam omogućiti da imamo 7-8 vijećnika u Općinskom vijeću. Naši kandidati su snaga s kojom planiramo ući u zakonodavnu vlast Bugojna i ja vjerujem da će birači prepoznati naše iskrene namjere da poboljšamo stanje u gradu", istakao je Bušatlija.

Poziv glasačima da izađu na izbore 7. oktobra i podrže kandidate Stranke za BiH uputili su i Armin Čusto, predsjednik Asocijacije mladih OS Stranke za BiH Bugojno, i Edin Glamočak, kandidat stranke za načelnika Gornjeg Vakufa-Uskoplja.